AEG L6FB586CBS wasmachine

Een goede wasmachine is makkelijk te vinden: het aanbod is zeer ruim en dit kan het lastig maken om een kwalitatief model te vinden die aan jouw wensen voldoet. Zoek je een goede en betaalbare wasmachine? Een van de mogelijkheden is de AEG L6FB586CBS. Op deze pagina vind je de complete productbeschrijving van dit model en lees je meer over de voor- en nadelen. Zo wordt het een stuk makkelijker om een goede keuze te maken voor een wasmachine waar je lange tijd van kunt profiteren.

AEG L6FB586CBS

AEG L6FB586CBS ProSenseDe AEG L6FB586CBS is een energieklasse B wasmachine van het merk AEG. Deze wasmachine heeft een capaciteit van 8 kg en heeft een toerental van 1600 rpm. Het merk AEG staat bekend om de kwalitatieve wasmachines en ook dit model is hier een voorbeeld van. De wasmachine heeft een middenklasse bouwkwaliteit en is voorzien van een goede waterbeveiliging. Dankzij deze energiezuinige wasmachine is het mogelijk om meer dan €200 te besparen gedurende de levensduur van deze wasmachine.

In de doos

  • AEG L6FB586CBS
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de AEG wasmachine

Wil je de AEG L6FB586CBS in gebruik nemen? Dan moet je eerst de wasmachine installeren. Dit doe je door de machine aan te sluiten op de watertoevoer middels de geleverde slangen. Daarnaast moet je de wasmachine ook op een geaard stopcontact aansluiten. In de handleiding staat duidelijk beschreven hoe je dit doet, maar het is ook mogelijk om een installateur in te schakelen. Ook online staat veel informatie over het installeren van een wasmachine.

Specificaties

  • Energieklasse: B
  • Vulgewicht: 8 kg
  • Geluidsniveau: 75 dB
  • Toerental: 1600 rpm
  • Aantal wasprogramma’s: 10

Bediening en onderhoud

Aan de voorzijde van deze AEG wasmachine zit een bedieningspaneel waarmee je alles kunt regelen. Zo kies je hier een van de 10 programma’s en kun je op start drukken of de startuitstel functie kiezen. Op deze manier start het programma pas op de ingestelde tijd. Je kunt wel alvast het wasmiddel toevoegen.

Het is belangrijk om je wasmachine goed te onderhouden. Zo voorkom je verstoppingen of nare geurtjes in de trommel. Controleer zowel de trommel als het filter regelmatig: je zorgt ervoor dat de wasmachine goed blijft werken. De levensduur van je wasmachine kan flink achteruit gaan wanneer je de wasmachine niet goed onderhoud. Het is dan ook belangrijk om hier tijd aan te besteden.

Voor- en nadelen

Een voordeel van de AEG L6FB586CBS is de aanwezigheid van handige extra’s zoals de ProSense beladingssensor. Deze sensor past het programmaduur aan op de hoeveelheid was, waardoor je nooit onnodig teveel water en energie verbruikt. Een ander voordeel is dat je met dit model kiest voor een zeer energiezuinig model. Ook het ruime aantal wasprogramma’s zorgt ervoor dat je altijd het programma kiest dat goed aansluit op jouw wasgoed.

Deze energiezuinige wasmachine heeft als nadeel dat het model niet beschikt over een stoomfunctie, waar dat bij andere AEG wasmachines wel het geval is. Daarnaast is de wasmiddellade niet zelfreinigend, wat betekent dat je wat meer tijd kwijt bent aan onderhoud.

Conclusie

De AEG L6FB586CBS is een goede en betaalbare wasmachine die is voorzien van de belangrijkste basisfuncties en een aantal handige extra’s. Wil je meer ruimte, luxe en gemak? Dan is een andere wasmachine wellicht een betere keuze zoals de AEG L7FBE86W.