AEG L7FBE86W wasmachine

Het is belangrijk om de voor jou beste wasmachine in huis te hebben. Op deze manier ben je altijd verzekerd van schone was en kun je daarnaast ook rekenen op een lange levensduur. Om er zeker van te zijn dat je een goede wasmachine aanschaft, is het slim om meerdere modellen met elkaar te vergelijken. Op deze pagina lees je alles over de AEG L7FBE86W: informatie, voor- en nadelen vind je hier en dit kun je met andere modellen vergelijken. Zo bepaal je of deze wasmachine voor jou de juiste keuze is.

AEG L7FBE86W

AEG L7FBE86W wasmachineDe AEG L7FBE86W is een wasmachine van het wasmachine merk AEG. Deze wasmachine heeft energieklasse C en is beschikbaar voor huishoudens tot 4 personen. De inhoud van de trommel is 8 kg. Deze wasmachine beschikt over een aantal handige extra’s waar jij optimaal gebruik van kunt maken, zoals de ProSteam technologie. Verder is deze wasmachine relatief zuinig en heb je de keuze uit 10 wasprogramma’s. Zo vind je altijd het gewenste programma voor jouw was.

In de doos

  • AEG L7FBE86W
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de AEG wasmachine

Het installeren van de wasmachine doe je aan de hand van de meegeleverde handleiding. Hier staat precies in beschreven welke stappen je moet ondernemen. Het is ook mogelijk om installateurs in te schakelen of online video’s te kijken van de installatie. Zo ben je zeker van een goede installatie en kun je optimaal gebruik gaan maken van je nieuwe wasmachine.

Specificaties

  • Energieklasse: C
  • Vulgewicht: 8 kg
  • Geluidsniveau: 76 dB
  • Toerental: 1400 rpm
  • Aantal wasprogramma’s: 10

Bediening en onderhoud

Wasmachines van AEG zijn erg gebruiksvriendelijk: aan de voorzijde zit een bedieningspaneel waarmee je alles regelt. Met de draaiknop kies je een programma en via het LCD-scherm zie je staan hoe lang een programma er over doet. Halverwege kun je op dit scherm zien hoe lang het nog duurt voordat je programma ten einde komt. Bij de AEG L7FBE86W kun je ook voor startuitstel kiezen: je bepaalt dan zelf wanneer het programma begint.

Het apparaat moet goed onderhouden worden, net als iedere andere wasmachine. Hoe beter het onderhoud, hoe langer je profiteert van een topkwaliteit wasmachine. Bij het onderhoud is het belangrijk om trommel en filter regelmatig te controleren en te reinigen. Zo voorkom je verstoppingen of nare geurtjes in de wasmachine en ben je altijd verzekerd van schone was.

Voor- en nadelen

Welke voordelen heeft deze wasmachine? Een belangrijk voordeel is de aanwezigheid van de ProSense sensor: deze beladingssensor past het programmaduur aan op de hoeveelheid was. Zo wordt er nooit onnodig teveel water en energie verbruikt. Een ander voordeel is de ProSteam functie: hiermee fris je jouw kleding op en heb je ook minder strijkwerk. Daarnaast kies je met de AEG L7FBE86W voor een zuinige wasmachine.

Dit model heeft als nadeel dat het minder uitgebreid is dan bijvoorbeeld de AEG L8FEOKOMIX: deze is voorzien van de luxe Ökomix technologie. Deze technologie is niet aanwezig op het model wat we hier bespreken, maar het type is niet veel goedkoper dan de modellen die deze functie wel hebben.

Conclusie AEG L7FBE86W

De AEG L7FBE86W is een uitstekende keuze wanneer je zoekt naar een goede wasmachine met handige functies zoals ProSense en ProSteam. Het is ook goed mogelijk om net een zuinigere en uitgebreidere machine van het merk AEG te kiezen, zonder dat je daar veel meer voor betaalt. Ook de AEG L8FENS104 kan een goede optie zijn.