Asko W2086C.W/2 wasmachine

Een wasmachine is een onmisbaar onderdeel van het dagelijks leven. Het is dan ook belangrijk om goed na te denken over de aanschaf van een nieuwe wasmachine. Deze moet niet alleen goede waskwaliteit bieden, maar ook lang meegaan. Zo haal je het maximale uit je investering. Het merk Asko biedt veel goede wasmachines met een topklasse bouwkwaliteit. Een van de opties is de Asko W2086C.W/2. Op deze pagina vind je een overzicht van alle gegevens, maar ontdek je ook de voor- en nadelen van deze wasmachine. Zo kun jij een goede keuze maken.

Asko W2086C.W/2

Asko W2086C.W/2De Asko W2086C.W/2 is een wasmachine met een topklasse bouwkwaliteit: je kunt er dan ook vanuit gaan dat deze machine een goede investering is op de lange termijn. Het is bewezen dat topklasse wasmachines langer meegaan. Deze wasmachine heeft een vulcapaciteit van 8 kg en is daardoor geschikt voor huishoudens tot 3 personen. Met het huishoudelijke toestel kies je voor een wasmachine met 15 programma’s.

In de doos

  • Asko W2086C.W/2
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Asko wasmachine

Voordat je jouw nieuwe wasmachine in gebruik kunt nemen, moet deze eerst geïnstalleerd worden. Dit doe je door de wasmachine aan te sluiten op de watertoevoer en op een geaard stopcontact. Ook moet de wasmachine op een vlakke ondergrond geplaatst worden. In de meegeleverde handleiding staat aangegeven wat je moet doen. Het is ook mogelijk om een installateur in te schakelen. Kijk of de winkel waar je de wasmachine koopt ook installatie-service biedt voor extra gemak.

Specificaties

  • Energieklasse: B
  • Vulgewicht: 8 kg
  • Geluidsniveau: 76 dB
  • Toerental: 1600 rpm
  • Aantal wasprogramma’s: 15

Bediening en onderhoud

De bediening van Asko wasmachines is eenvoudig. Aan de voorzijde zit een bedieningspaneel, bestaande uit een draaiknop en display. Met de draaiknop kun je een programma selecteren: op het display komt het programma te staan. je kunt vervolgens de temperatuur aanpassen. Na het toevoegen van het wasmiddel en eventueel wasverzachter druk je op start of kies je voor de startuitstel functie. Zo start je wasmachine op het tijdstip dat jou uitkomt.

Hoewel de Asko W2086C.W/2 een topklasse bouwkwaliteit heeft, blijft onderhoud belangrijk. Controleer regelmatig het filter: hier kunnen door vuil verstoppingen ontstaan waardoor de wasmachine het water niet meer goed kan wegpompen. De werking van je wasmachine gaat hierdoor achteruit.

Voor- en nadelen

Deze Asko wasmachine heeft een aantal voordelen. Zo kies je voor een topklasse wasmachine die niet alleen langer meegaat, maar die ook makkelijker te onderhouden is. Dit komt onder andere door de Steel Seal deursluiting, welke voorkomt dat er geen vuil ophoopt in de trommelopening. Daarnaast kun je gemakkelijk selecteren dat een programma energiezuiniger of intensiever wordt voor het beste resultaat.

Een mogelijk nadeel van deze wasmachine is dat de Asko W2086C.W/2 niet beschikt over een automatische wasmiddeldosering. Je hebt hierdoor meer kans om onnodig teveel wasmiddel te gebruiken, wat je was niet ten goede komt. Daarnaast heeft deze wasmachine minder programma’s dan bijvoorbeeld de Asko W4086C.S/2.

Conclusie Asko W2086C.W/2

Met dit model kies je voor een uitstekende wasmachine die niet alleen lang meegaat, maar die ook van de belangrijkste gemakken is voorzien. De machine is relatief goed betaalbaar, biedt handige functies en is makkelijk te onderhouden. Dit zijn belangrijke redenen om voor de Asko W2086C.W/2 of de Asko W6098X.W2 te kiezen.