Asko W4086C.S/2 wasmachine

Wellicht is het tijd voor een nieuwe wasmachine aanbieding, maar weet je niet goed wat de beste keuze is. Natuurlijk heb je een budget, maar het is ook belangrijk om te kijken naar de kwaliteiten die een wasmachine te bieden heeft. Ben je bereid om wat meer uit te geven aan een wasmachine? Dan is het zeker een aanrader om eens te kijken naar de Asko W4086C.S/2. Op deze pagina vind je de complete beschrijving van deze wasmachine en is het nog makkelijker om te bepalen of dit model ook voor jou de juiste keuze is.

Asko W4086C.S/2

ASKO W4086C.S/2De Asko W4086C.S/2 is een wasmachine die van allerlei gemakken is voorzien. De wasmachine heeft een topklasse bouwkwaliteit waardoor je verzekerd bent van een langere levensduur en minder onderhoud. Daarnaast profiteer je van de aanwezigheid van extra’s zoals de Steel Seal deursluiting en een groot aantal programma’s. Op deze manier is het altijd mogelijk om het gewenste programma voor je was te kiezen. Je kunt onder andere gebruik maken van een speciaal allergie programma. Deze wasmachine kopen? Met energieklasse B behoort het toestel tot de meer energiezuinige wasmachines van dit moment.

In de doos

  • Asko W4086C.S/2
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Asko wasmachine

Wil je gebruik maken van je nieuwe wasmachine? Dan moet deze eerst geïnstalleerd worden. Plaats de wasmachine nabij een watertoevoer en geaard stopcontact. Ook moet de ondergrond vlak en glad zijn. Je krijgt de nodige onderdelen geleverd zodat je de installatie gemakkelijk kunt uitvoeren. Kom je er niet uit? Je kunt de handleiding gebruiken, maar ook video’s kijken met duidelijke instructies.

Specificaties

  • Energieklasse: B
  • Vulgewicht: 8 kg
  • Geluidsniveau: 76 dB
  • Toerental: 1600 rpm
  • Aantal wasprogramma’s: 21

Bediening en onderhoud

Een wasmachine van Asko heeft een vrij eenvoudige bediening. Waar je bij de meeste wasmachines alle programma’s rondom de draaiknop te zien zijn, is dit bij de Asko W4086C.S/2 niet het geval. Door aan de knop te draaien, komen de programma’s een voor een voorbij op het display. Zo kies je het gewenste programma. Daarna voeg je het wasmiddel toe en kun je eventueel voor startuitstel kiezen zodat je zelf bepaalt wanneer een programma van start gaat.

Onderhoud van je wasmachine is belangrijk. Het huishoudelijk apparaat heeft een topklasse bouwkwaliteit en is daarnaast ook voorzien van verschillende handige extra’s die ervoor zorgen dat jij minder tijd kwijt bent aan onderhoud. Toch is het slim om af en toe een controle uit te voeren bij het filter. Zo weet je zeker dat er geen opstoppingen plaatsvinden en blijft je wasmachine in topconditie.

Voor- en nadelen

Er zitten verschillende voordelen aan de Asko W4086C.S/2. De topklasse bouwkwaliteit is een groot voordeel: dit betekent dat jouw wasmachine langer meegaat dan een wasmachine met een middenklasse of basisklasse bouwkwaliteit. De aanwezigheid van de Steel Seal deursluiting is ook een voordeel: er hoopt zich hierdoor geen vuil op in de trommelopening waardoor je nog hygiënischer wast. De stoomfunctie biedt ook extra gemak en voordeel voor jouw wasgoed.

Heeft deze wasmachine ook nadelen? Een mogelijk nadeel is dat deze wasmachine niet is voorzien van een automatische wasmiddeldosering.

Conclusie Asko W4086C.S/2

De Asko W4086C.S/2 is een uitgebreide wasmachine die van alle gemakken is voorzien. Het is een duurdere wasmachine, maar je krijgt hier wel veel gemak voor terug. Het is daarom zeker een aanrader om dit model of de Asko W4096P.W/2 aan te schaffen.