Asko W4096P.W/2 wasmachine

Ben je op zoek naar een wasmachine aanbieding? Dan is het lastig om direct een goede keuze te maken: het aanbod van wasmachines is groot. Daarnaast heb je te maken met bepaalde wensen en eisen en natuurlijk een budget. Op deze website vind je productbeschrijvingen en reviews van tientallen wasmachines. Zo ben jij in staat een goede vergelijking te maken en de beste wasmachine voor jouw woning te kiezen. Op deze pagina lees je alles over de Asko W4096P.W/2. Ontdek de voor- en nadelen, maar ook andere handige informatie over deze wasmachine.

Asko W4096P.W/2

Asko W4096P.W/2De Asko W4096P.W/2 is een wasmachine van het merk Asko, een Zweeds merk dat niet alleen witgoed maar ook andere huishoudelijke apparaten maakt. We zien hier een wasmachine waarmee het mogelijk is om grote ladingen wasgoed in een keer schoon te wassen. De machine heeft een vulcapaciteit van 9 kg en is daarmee geschikt voor huishoudens tot 5 personen. Dankzij de Pro Wash 4D systeem ben je verzekerd van een goede verspreiding van het wasmiddel. Verder is de wasmachine ook uitgerust met andere handige functies, zoals de Steel Seal deursluiting.

In de doos

  • Asko W4096P.W/2
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Asko wasmachine

Wil je de Asko W4096P.W/2 wasmachine installeren? In de meegeleverde handleiding staat alles over de installatie en het eerste gebruik van de wasmachine. Daarnaast is het mogelijk om de wasmachine te laten plaatsen door een professional, zodat je hier zelf geen moeite voor hoeft te doen. Kies voor een bedrijf of winkel die ook installatie-service biedt, zodat je zeker weet dat je zelf geen tijd kwijt bent aan de installatie van je nieuwe wasmachine.

Specificaties

  • Energieklasse: B
  • Vulgewicht: 9 kg
  • Geluidsniveau: 76 dB
  • Toerental: 1600 rpm
  • Aantal wasprogramma’s: 21 

Bediening en onderhoud

Het is vrij eenvoudig om deze wasmachine van Asko te bedienen. Aan de voorzijde zit een klein maar duidelijk bedieningspaneel. Door aan de knop te draaien kun je een gewenst programma kiezen. Met de keuze uit 21 programma’s is het altijd mogelijk om een passend wasprogramma te kiezen voor jouw was. Terwijl je aan de knop draait zie je op het display staan welk programma je selecteert. Daarna kun je het wasmiddel toevoegen en op start drukken. Het is ook mogelijk om voor startuitstel te kiezen.

Een wasmachine goed onderhouden is belangrijk: hiermee verleng je de levensduur en krijg je meer waar voor je geld. Dit is ook het geval met de Asko W4096P.W/2. Deze wasmachine heeft een topklasse bouwkwaliteit en dit betekent dat je al verzekerd bent van goede kwaliteit. Toch is het belangrijk om onder andere de trommel en het filter regelmatig te controleren en schoon te maken. Zo blijf je profiteren van jouw wasmachine.

Voor- en nadelen

De Asko W4096P.W/2 is een wasmachine in luxe uitvoering: dit is te danken aan verschillende handige functies. Zo is de wasmachine uitgerust met het Pro Wash systeem: deze sproeit water en wasmiddel van bovenaf over je kleding, zodat de kleding nog schoner uit de was komt. Daarnaast heeft de wasmachine een Steel Seal deursluiting, waarmee vuil zich niet kan ophopen in de trommelopening. Dit scheelt ook veel onderhoud.

Een mogelijk nadeel van dit type is is dat de wasmachine niet beschikt over een automatische wasmiddeldosering om de juiste hoeveelheid wasmiddel toe te voegen. Daarnaast kan het even wennen zijn aan het bedieningspaneel, omdat de meeste machines de mogelijke programma’s op de wasmachine zelf hebben staan.

Conclusie Asko W4096P.W/2

Met de Asko W4096P.W/2 kies je voor een uitstekende wasmachine die niet alleen topklasse bouwkwaliteit heeft, maar die ook is voorzien van handige extra’s voor gemakkelijk gebruik en een lange levensduur. Deze wasmachine is een flinke investering, maar daar krijg je veel voor terug. Vergelijk dit model anders ook eens met de Haier HW70-B14636N.