Asko W4096R.W/2 wasmachine

Iedereen wil een goede wasmachine kopen die niet alleen heel lang meegaat, maar die ook goed betaalbaar is. Toch is het belangrijk om te weten dat een duurdere wasmachine vaak topkwaliteit biedt en ook een langere levensduur heeft. Dit maakt het de soms wat hoge aanschafprijs waard. Een van de voorbeelden is de Asko W4096R.W/2. Deze wasmachine is duurder in de aanschaf, maar daar krijg je veel gemak voor terug. Hier lees je alles over dit model en is het makkelijker om voor jezelf te bepalen of deze wasmachine voor jou de juiste keuze is.

Asko W4096R.W/2

ASKO W4096R.W/2De Asko W4096R.W/2 is een wasmachine van het Zweedse merk Asko. De wasmachine heeft een energieklasse B en een topklasse bouwkwaliteit. Dit betekent dat je kunt rekenen op een langere levensduur en minder onderhoud. Met een inhoud van 9 kg is de machine geschikt voor huishoudens tot 4 personen. Deze wasmachine is voorzien van een snel programma waarmee je jouw kleding in minder dan een uur schoon wast. Ook kleding opfrissen in 20 minuten is mogelijk met dit apparaat: de SteamFresh functie biedt hiermee uitkomst.

In de doos

  • Asko W4096R.W/2
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Asko wasmachine

De Asko W4096R.W/2 moet geïnstalleerd worden met behulp van een aanvoer- en afvoerslang. Deze moeten aangesloten worden op de watertoevoer. Verder moet de wasmachine ook aan het stopcontact worden verbonden en op een vlakke ondergrond geplaatst worden. In de handleiding staat de installatie beschreven, maar je kunt ook begeleidende video’s bekijken met duidelijke instructies.

Specificaties

  • Energieklasse: B
  • Vulgewicht: 9 kg
  • Geluidsniveau: 76 dB
  • Toerental: 1600 rpm
  • Aantal wasprogramma’s: 21

Bediening en onderhoud

De bediening van de Asko W4096R.W/2 is vrij eenvoudig. Via het bedieningspaneel aan de voorkant kun je een programma kiezen. onder andere programma’s voor allergieën en overhemden zijn beschikbaar, evenals een speciaal programma voor beddengoed. Zodra je het programma hebt gekozen voeg je wasmiddel en eventueel wasverzachter toe. Daarna druk je op start of kies je de startuitstel-functie.

Welk onderhoud moet je verrichten bij deze wasmachine van Asko? Dit model heeft een topklasse bouwkwaliteit, waardoor je verzekerd bent van minder onderhoud. De machine heeft een zelfreinigende wasmiddellade waardoor je deze niet hoeft te reinigen. Zorg er wel voor dat je het filter regelmatig controleert, evenals de trommel. Zo blijf je optimaal profiteren van een goed werkende wasmachine.

Voor- en nadelen

De Asko W4096R.W/2 is voorzien van automatische wasmiddeldosering. Hierdoor gebruik je altijd de juiste hoeveelheid en blijft je was langer mooi. De ProWash 4D techniek zorgt ervoor dat het water en wasmiddel bovenop je wasgoed terecht komen, waardoor het nog beter in je kleding trekt. Ook de aanwezigheid van de Quick Pro functie is een groot voordeel: een halfvolle lading was je hiermee al binnen 59 minuten schoon.

Een nadeel van dit apparaat is dat je het model niet op afstand met een app kunt bedienen. Ook is er geen sprake van een zelfreinigende trommel, waardoor je deze zelf nog moet reinigen om optimaal te kunnen profiteren van de lange levensduur.

Conclusie Asko W4096R.W/2

Met de Asko W4096R.W/2 kies je voor een uitstekende wasmachine die van alle gemakken is voorzien. Je kunt niet alleen energiezuinig wassen, maar ook snel. Dit betekent dat je nooit lang hoeft te wachten tot je favoriete kleding schoon is. De aanschafprijs is hoog, maar daar krijg je wel topkwaliteit voor terug. Ander model wasmachine vergelijken? Kijk dan eens naar de Asko W2086C.W/2.