Asko W6098X.W2 wasmachine

Op zoek naar de beste wasmachine die van alle gemakken is voorzien, maar die daarnaast ook tal van handige extra’s biedt. Een van de mogelijkheden in dit geval is de Asko W6098X.W2. Deze wasmachine van het merk Asko is niet alleen zeer uitgebreid, maar heeft daarnaast ook een eenvoudige bediening. Is deze wasmachine voor jou de beste keuze? Hier vind je de complete productbeschrijving van dit model en is het nog makkelijker om te bepalen of deze wasmachine jouw volgende aankoop wordt.

Asko W6098X.W2

ASKO W6098X.W2De Asko W6098X.W2 is een wasmachine met energieklasse B: het is hiermee een energiezuinig model waarmee je op jaarbasis tientallen euro’s kunt besparen. Deze wasmachine heeft een vulcapaciteit van 9 kg, waardoor je deze kunt gebruiken in huishoudens tot 4 personen. De wasmachine heeft een toerental van maar liefst 1800 rpm, waardoor je verzekerd bent van zeer droge was. De wasmachine is ook uitgerust met AutoDose voor het automatisch doseren van wasmiddel.

In de doos

  • Asko W6098X.W2
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Asko wasmachine

De Asko W6098X.W2 moet eerst geïnstalleerd worden voordat je deze in gebruik kunt nemen. Dit doe je door middel van aansluiting aan de watertoevoer en een geaard stopcontact. In de meegeleverde handleiding staat aangegeven hoe je dit moet doen. Het is ook mogelijk om video’s met instructies te bekijken. Een installateur inhuren behoort ook tot je mogelijkheden.

Specificaties

  • Energieklasse: B
  • Vulgewicht: 9 kg
  • Geluidsniveau: 77 dB
  • Toerental: 1800 rpm
  • Aantal wasprogramma’s: 24

Bediening en onderhoud

De bediening van deze Asko wasmachine spreekt voor zich en is erg eenvoudig. Middels de draaiknop aan de voorzijde kies je een van de 24 programma’s voor je was. Op het display staat het programma dat je selecteert door aan de knop te draaien. Daarna voeg je het wasmiddel en eventueel wasverzachter toe. Je drukt direct op start of je kiest voor startuitstel waarmee je zelf bepaalt wanneer de wasmachine van start gaat.

Het is belangrijk om je wasmachine te onderhouden. Dit doe je onder andere door de trommel en het filter te controleren op vuil en deze schoon te maken als dit nodig is. De Asko W6098X.W2 heeft een topklasse bouwkwaliteit waardoor je verzekerd bent van minder onderhoud en een langere levensduur. Het is wel altijd aan te raden om jouw wasmachine eens in de zoveel tijd schoon te maken.

Voor- en nadelen

Een groot voordeel van deze wasmachine is de aanwezigheid van automatische wasmiddeldosering. Je gebruikt daardoor nooit onnodig teveel wasmiddel en wasverzachter en daarnaast blijft je was ook langer mooi. Verder is de wasmachine voorzien van ProWash: dit is een techniek waarmee je binnen 59 minuten een halfvolle trommel helemaal schoon wast. Je bent daardoor snel verzekerd van schone was.

Welk nadeel heeft de Asko W6098X.W2? Een mogelijk nadeel is het wat hoge geluidsniveau tijdens het centrifugeren. Dit kan voor hinder zorgen, vooral wanneer je de wasmachine ‘s avonds aanzet.

Conclusie Asko W6098X.W2

De Asko W6098X.W2 is een zeer uitgebreide wasmachine: met maar liefst 24 programma’s heb je altijd de mogelijkheid een geschikt wasprogramma te kiezen. Daarnaast is de wasmachine ook voorzien van handige extra’s waarmee jij verzekerd bent van schone en droge was. Deze wasmachine is zeker een aanrader wanneer je voor topkwaliteit wilt kiezen. Ook heb je de keuze uit een goedkoper model, zoals de Asko W40866C.S/2.