Asko wasmachines – Kwaliteit en gemak uit Zweden

Het is in Nederland waarschijnlijk nog niet het meest bekende merk, maar in Zweden zie je bijna geen huishouden zonder een Asko wasmachine. Dit Zweedse topmerk biedt niet alleen zeer energiezuinige, maar ook gebruiksvriendelijke wasmachines van zeer goede bouwkwaliteit. En omdat je de keuze hebt uit verschillende modellen, ben je altijd in staat om een wasmachine te vinden die aan jouw wensen voldoet. Dat het merk Asko Zweeds is zie je terug in het scandinavische design waarin vooral functionaliteit voorop staat. Je ziet meteen dat deze wasmachines er anders uitzien dan wasmachines van andere merken. Ook op het gebied van waskwaliteit gooit het merk hoge ogen.

Asko wasmachines

ASKO wasmachineBen je op zoek naar een goede wasmachine? Dan is het zeker een aanrader om eens een kijkje te nemen in het assortiment van Asko. Dit Zweedse merk bestaat sinds 1950: het merk werd opgericht door Karl-Erik Andersson, die als eerste uitvinding een wasmachine had gemaakt, zodat hij het leven van zijn moeder makkelijker kon maken. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een grote naam in Zweden, maar worden de wasmachines van het merk ook naar het buitenland geëxporteerd, waaronder naar Nederland. Het aanschaffen van Asko wasmachines is dan ook heel goed mogelijk. Ben je op zoek naar een energiezuinige wasmachine? Dan zul je deze zeker vinden bij Asko.

Onder andere de Asko W4096P.W/2 is een van de modellen waarmee het mogelijk is om op jaarbasis meer dan 150 euro te besparen. Deze wasmachine heeft daarnaast ook een toerental van 1600 rpm, waarmee het heel goed mogelijk is om jouw was tijdens het centrifugeren al zoveel mogelijk te drogen. Dankzij de Steel Seal deursluiting zal er geen vuil ophopen in de trommelopening. Ook de Asko W40866C.S/2 is een van de uitvoeringen met een speciale deursluiting. Verder is deze wasmachine ook uitgerust met een Steam Refresh stoomfunctie: je gedragen kleding fris je hiermee snel op zonder te wassen.

Wat zijn de voordelen van Asko wasmachines?

Er zitten een aantal voordelen aan de wasmachines van Asko. In de eerste plaats is een wasmachine van Asko zeer functioneel en kun je heel gemakkelijk en snel het gewenste programma kiezen. Het bedieningspaneel neemt niet veel ruimte in beslag waardoor de wasmachine nog strakker en moderner oogt: dit staat mooi in iedere ruimte, van washok tot badkamer. Verder kun je heel gemakkelijk een wasmachine kiezen die energiezuinig werkt en waarmee je op jaarbasis tientallen euro’s kunt besparen. Een ander voordeel is het hoge toerental: deze is bij de Asko W6098X.W2 zelfs 1800 rpm, waardoor je was veel minder lang in de droger hoeft.

Hoe werkt een Asko wasmachine?

Een Asko wasmachine werkt vrij eenvoudig, zoals je van een scandinavisch merk mag verwachten. Je kunt gemakkelijk het gewenste programma kiezen en op start drukken. Wil je dat het programma later van start gaat? Kies dan voor startuitstel. De rest gebeurt vanzelf: de toevoer van water, het wassen van de kleding, het wegpompen van het water en de centrifuge. Je hoort een geluidssignaal wanneer de wasmachine klaar is. De was zal al grotendeels droog zijn, maar zal nog wel even uitgehangen moeten worden of in de droger gestopt moeten worden. Daarna kun je de was in de kast hangen.

Speciale functies van een Asko wasmachine

Van welke handige extra’s kun je profiteren wanneer je kiest voor een Asko wasmachine? er zijn een aantal speciale functies die het gebruik van deze wasmachine nog aangenamer maken. De AutoDose techniek, zoals bij de Asko W6098X.W2, is een functie waarmee de wasmachine automatisch wasmiddel en wasverzachter doseert, zodat je nooit onnodig teveel gebruikt. Verder kun je bij iedere Asko wasmachine profiteren van een Steel Seal deursluiting waarmee je kiest voor extra hygiëne. Een andere goede functie is de ProWash techniek: hiermee is het mogelijk om een halfvolle trommel binnen een uur schoon te maken.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Voordat je een wasmachine van Asko aanschaft, is het goed om met een aantal punten rekening te houden. Zo weet je zeker dat je een goed overwogen keuze maakt. Asko wasmachines zijn niet goedkoop en het is dan wel zo prettig wanneer je een model kiest dat helemaal aan je wensen voldoet. Let in de eerste plaats op de standaard specificaties zoals vulgewicht, energieklasse en waskwaliteit. Deze drie punten hebben veel invloed op de prijs. Let ook goed op het geluidsniveau van de Asko wasmachines. Omdat het toerental aan de hoge kant is, zal de wasmachine ook meer geluid produceren tijdens het centrifugeren. Dit kan hinderlijk zijn, vooral op een later tijdstip. Het maximale geluidsniveau staat aangegeven bij de specificaties van iedere wasmachine.

De belangrijkste gegevens over de Asko wasmachine in één oogopslag:

  • Alleen wasmachines met middenklasse en topklasse waskwaliteit
  • Wasmachines zijn voorzien van gebruiksvriendelijke functies
  • Assortiment met veel energiezuinige modellen

Overige modellen