De beste stille wasmachines

Ben je op zoek naar een goede wasmachine en wil je een nieuwe wasmachine kopen? Er zijn verschillende voorwaarden waar een goede wasmachine aan moet voldoen. Een van de zaken die belangrijk is om naar te kijken is het geluidsniveau van de wasmachine. Hoe stiller een wasmachine, hoe beter: je hebt er dan veel minder last van en je kunt ook ‘s avonds laat nog een was draaien. Wat valt er precies onder de categorie stille wasmachine, welke mogelijkheden zijn er en wat zijn de beste merken voor een stille wasmachine? Hier lees je alles wat je moet weten over stille wasmachines, zodat het voor jou nog makkelijker wordt om een goede keuze te maken.

Beste stille wasmachine - Bosch WAXH2K70NL i-DOSWat is een stille wasmachine?

Een stille wasmachine is een wasmachine die onder een bepaald geluidsniveau zit. Een wasmachine maakt over het algemeen niet veel geluid, behalve als de machine gaat centrifugeren. Dit is het droogmaken van de was, waardoor je was veel droger uit de machine komt en deze ook snel droog is. Hoe sneller de wasmachine centrifugeert, hoe droger de was, maar ook hoe meer geluid de wasmachine maakt. Het geluidsniveau wordt dan ook grotendeels bepaalt door het centrifugeren. Onder een stille wasmachine wordt een machine verstaan die tijdens het centrifugeren een geluidsniveau onder 73 dB produceert.

Dit zijn de mogelijkheden met het geluidsniveau

Een wasmachine is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, ook op het gebied van geluidsniveau. Bij de meeste online shops kun je een wasmachine filteren op tal van functies en specificaties, zo ook op het geluidsniveau. Een luide wasmachine heeft een geluidsniveau van 78 dB of hoger. Een normale wasmachine zal een geluidsniveau tussen de 74 en 77 dB hebben. Wil je een stille wasmachine? Ga dan op zoek naar een wasmachine van tenminste 73 dB, maar dit kan ook lager. Wasmachines die een geluidsniveau hebben van 71 dB of lager worden gezien als extra stil. Het verschil tussen de getallen lijkt misschien klein, maar in Decibel maakt dit zeer veel verschil.

Hoe kies je de beste stille wasmachine?

De beste stille wasmachine kiezen doe je door goed te kijken naar het geluidsniveau van de wasmachine. Kies voor een wasmachine met een geluidsniveau van 73 dB of lager wanneer je niet gehinderd wilt worden door geluid tijdens het centrifugeren. Een stille wasmachine aanschaffen betekent niet dat je inlevert op de kwaliteit van de centrifuge. Je kunt nog steeds profiteren van droge was. Vergelijk de stille wasmachines ook op andere punten, zodat je zeker weet dat je de beste keuze maakt.

Ontdek de voordelen van stille wasmachines

Hoe stiller de wasmachine, hoe beter. Je krijgt te maken met een aantal voordelen wanneer je kiest voor een stille wasmachine. In de eerste plaats is er geen sprake van vervelende geluiden tijdens het centrifugeren. Het geluidsniveau kan zeer hoog zijn en dit betekent dat je last hebt van trillingen, wat erg hinderlijk kan zijn. Hoe lager het geluidsniveau, hoe minder je hoort en hoe minder je je hoeft te storen aan de wasmachine. Daarnaast is een stille wasmachine ook erg handig wanneer je graag ‘s avonds nog een wasje draait. Je hoeft niet bang te zijn dat het hele huis wakker wordt van het harde geluid of dat je het geluid van de TV op 100 moet zetten wil je iets kunnen horen. Een stille wasmachine is niet of nauwelijks hoorbaar en zorgt dan ook op ieder moment van de dag voor rust.

Stille wasmachines: de merken

Wat zijn de merken waar je terecht kunt voor stille wasmachines? Tot de beste stille wasmachines merken behoren onder andere LG, Miele, Siemens, Samsung, Bosch en Haier. Bij dit merk is het mogelijk om een zeer stille wasmachine aan te schaffen met een geluidsniveau onder 71 dB. Hoe lager het geluid, hoe minder last je hebt van het centrifugeren. Niet ieder merk hecht evenveel aandacht aan het creëren van een stille wasmachine. Het is dan ook slim om een vergelijking te maken tussen meerdere merken en modellen, zodat je in ieder geval zeker weet dat je voor een stil exemplaar kiest.

De beste stille wasmachines van dit moment

Wanneer je heel graag een stille wasmachine wilt aanschaffen, is het goed mogelijk om jouw zoektocht nog sneller te laten verlopen. Hier vind je een aantal modellen met een laag geluidsniveau. Onder ander de Haier HW80-B14979 I-Pro Series 7 is een van de meest stille wasmachines met een geluidsniveau van 69 dB. Dit komt onder andere door de koolborstelloze Direct Motion motor. De Miele WSD 123 WCS heeft een geluidsniveau van 70 dB, ook dit model is voorzien van een koolborstelloze motor: de ProfiEco. Je kiest hiermee ook voor een energiezuinige wasmachine.

Een wasmachine als de Bosch WAXH2M70NL valt ook onder de extra stille wasmachines. Deze machine was relatief stil en is daarnaast ook gemakkelijk te bedienen met de Home Connect App. Wil je een stille én betaalbare wasmachine? Kijk dan eens naar modellen als de Samsung WW70TA049TE EcoBubble (geluidsniveau 72 dB) en de LG F4V709P1E (geluidsniveau 72 dB). Er zijn genoeg opties voor een stille wasmachine!

Andere aandachtspunten voor je stille wasmachine

Het geluidsniveau kan een belangrijke factor voor jou zijn in het vinden van de beste wasmachine. Maar het kan ook lonen om op andere zaken te letten. Denk hierbij aan de energieklasse, maar ook het vulgewicht, de aanwezigheid van handige functies en het toerental. Hecht je veel waarde aan gebruiksgemak? Kijk dan eens naar een stille wasmachine die je met app kunt bedienen of die is voorzien van beladingssensor en automatische dosering. Zo maak je gegarandeerd een goede keuze voor een nieuwe wasmachine.

Een goede wasmachine is niet alleen stil, maar biedt daarnaast ook de mogelijkheid om energie en water te besparen. Daarnaast is het natuurlijk ook erg belangrijk om een wasmachine te kiezen die binnen jouw budget past: hier zijn gelukkig genoeg opties voor. Je bent daardoor altijd in staat een stille wasmachine aan te schaffen waar je niet onnodig teveel voor betaalt. Bekijk zelf het aanbod van stille wasmachines, vergelijk je opties en maak de beste keuze!

Kijk ook eens bij de reviews met betrekking tot de beste wasmachines, energiezuinige wasmachines en goedkope wasmachines!