Beste wasmachine Top 5 van dit moment

Een wasmachine aanschaffen die van alle gemakken is voorzien en die daarnaast ook nog extra functies biedt voor nog meer gebruiksvriendelijkheid? Het is goed mogelijk om een kwalitatieve wasmachine te vinden die helemaal aan jouw wensen voldoet. Maar wat is nu de beste wasmachine die op dit moment verkrijgbaar is en hoe wordt dit bepaalt? Op deze pagina vind je de Top 5 beste wasmachines van dit moment. Zo weet je welke modellen er aan de top staan en wat je ervan kunt verwachten. Op deze manier ben je nog beter in staat om een goede keuze te maken.

Waar moet de beste wasmachine aan voldoen?

De beste wasmachine kopen: waar moet je dan op letten? Een goede wasmachine wordt op een aantal zaken beoordeeld. Zo moet de wasmachine niet alleen energiezuinig zijn, maar ook een laag geluidsniveau hebben en voorzien zijn van handige functies. Denk hierbij aan energiezuinige en milieuvriendelijke functies zoals de automatische dosering van wasmiddel en water. Op deze manier verbruik je niet onnodig en kun je geld besparen. Daarnaast moet de beste wasmachine ook gemakkelijk in gebruik zijn en beschikt deze over een makkelijk bedieningspaneel.

De beste wasmachines hebben daarnaast ook een goede bouwkwaliteit. Dit zegt iets over de materialen die zijn gebruikt bij de productie en daarmee ook iets over de levensduur van een wasmachine. Hoe beter de bouwkwaliteit, hoe langer jij kunt profiteren van je nieuwe aanwinst. Tot slot heeft de beste wasmachine ook een goede prijs-kwaliteitverhouding: je krijgt zeker waar voor je geld. Let verder op zaken zoals de toerental, het vulgewicht en de waskwaliteit. Wat voor soort wasmachine jij nodig hebt is afhankelijk van jouw wensen en je situatie: je kunt gegarandeerd voor een kwalitatieve wasmachine kiezen die ervoor zorgt dat jij jarenlang kunt profiteren en besparen.

Dit is de Top 5 beste wasmachines

Het vergelijken van wasmachines is erg zinvol. De beste wasmachine is dus energiezuinig en milieuvriendelijk, maar is ook stil en biedt daarnaast de juiste functies voor het optimale gebruik. Er zijn nog steeds heel veel wasmachines die aan deze eisen voldoen: het kan daardoor zeer lastig zijn om een goede keuze te maken. Daarom vind je op deze pagina deze beste wasmachine Top 5 van dit moment. Deze keuze is gebaseerd op de kwaliteit, maar ook op de populariteit. Je kiest hierdoor zeker voor een wasmachine met een goede prijs-kwaliteitverhouding en de juiste functies en geavanceerde technieken waar jij naar op zoek bent. Ontdek hier zelf de Top 5  van beste wasmachines van dit moment!

1: Samsung WW80TA049AE

Beste wasmachine - Samsung WW80TA049AE EcoBubbleOp dit moment is de Samsung WW80TA049AE de beste wasmachine. Dit komt onder andere door de zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. De wasmachine heeft een vulgewicht van 8kg, waardoor het mogelijk is om de was te doen van 3 tot 4 personen. Een belangrijk voordeel van deze Samsung wasmachine is de aanwezigheid van de EcoBubble technologie. Dit is een speciale technologie waarmee door middel van schuimbellen je was wordt gereinigd op een lage temperatuur. Zo bespaar je niet alleen veel geld, maar ben je ook verzekerd van een schone was. Het wasmiddel wordt vooraf met water vermengd en gelijkmatig over de was aangebracht, zo worden vlekken ook op lagere temperatuur verwijderd.

Een ander voordeel van de Samsung wasmachine is het Steam Wash programma. Dit programma was extra hygiënisch, waardoor allergenen en bacteriën verwijderd worden met behulp van stoom. Beddengoed, handdoeken en babykleding was je daardoor gemakkelijk en snel schoon. Wil je de machine fris houden? Zet dan de trommelreiniging aan, waarbij de wasmachine zichzelf schoonspoelt. Met deze wasmachine van Samsung kun je niet alleen hygiënisch, maar ook energiebesparend wassen. Je slaat hiermee twee vliegen in een klap. De belangrijkste specificaties van de Samsung WW80TA049AE:

 • Energieklasse: B
 • Vulgewicht: 8 kg
 • Geluidsniveau: 72 dB
 • Toerental: 1400 rpm

2: Bosch WAN28275NL

Bosch WAN28275NLDe Bosch WAN28275NL staat op de tweede plek in de Top 5 beste wasmachines van dit moment. Het merk Bosch staat niet voor niets al jaren aan de top: je kunt hier altijd terecht voor kwalitatieve apparaten en ook de wasmachines vallen hieronder. Deze wasmachine van Bosch  is de perfecte combinatie van een goede en betaalbare wasmachine. De wasmachine is niet alleen energiezuinig (klasse C) maar biedt daarnaast ook een ruime trommelinhoud, waardoor je voor een gezin van 3 tot 4 personen alle was kunt draaien. Je hebt daarnaast de keuze uit maar liefst 14 wasprogramma’s, met onder andere voor delicate stoffen en sportkleding.

Kies je voor Bosch, dan kies je voor een wasmachine met een goede bouwkwaliteit waar je lange tijd van kunt genieten. De machine is daarnaast ook voorzien van een aantal handige functies, waaronder het AllergiePlus programma. Hiermee verdwijnen dierenharen en pollen uit je kleding en heb je minder last van jeuk. DOordat er op hoge temperatuur wordt gewassen is de energieklasse wat hoger, maar je kunt op jaarbasis nog steeds goed besparen. Verder is het toestel voorzien van een EcoSilence koolborstelloze motor, waardoor je veel minder last hebt van lawaai tijdens het centrifugeren. De belangrijkste specificaties van de Bosch WAN28275NL:

 • Energieklasse: C
 • Vulgewicht: 8 kg
 • Geluidsniveau: 73 dB
 • Toerental: 1400 rpm

3: Haier HW80-B14636N

Haier HW80-B14636NBen je op zoek naar een extra stille wasmachine? Dan is de Haier HW80-B14636N de beste keuze. Deze wasmachine van het merk Haier heeft een geluidsniveau van 67 dB en is hiermee een van de stilste machines die momenteel verkrijgbaar is. Daarnaast heb je ook nog eens te maken met een zeer zuinige wasmachine in energieklasse A. Op het gebied van energiezuinigheid en geluidsniveau scoort deze machine zeer hoog. Waarom staat deze machine niet bovenaan de lijst? Dit komt omdat de bouwkwaliteit van de wasmachine tot de basisklasse behoort. Je kunt wel lang met deze wasmachine doen, maar je moet dan wel regelmatig onderhoud uitvoeren.

Met deze Haier wasmachine is het mogelijk om je wasmachine op ieder tijdstip aan te zetten: het geluid zal niemand hinderen. Je kunt daardoor ook de wasmachine ‘s nachts aanzetten, dit is helemaal ideaal wanneer je gebruik maakt van het nachttarief. Ook kun je deze wasmachine overal plaatsen, ook op een plek vlakbij de slaapkamer. Deze wasmachine van Haier is tot slot ook voorzien van een stoomfunctie, waarmee vlekken en kreukels snel uit je kleding verwijderd zijn. De belangrijkste specificaties van de Haier HW80-B14636N:

 • Energieklasse: A
 • Vulgewicht: 8 kg
 • Geluidsniveau: 67 dB
 • Toerental: 1400 rpm

4: Samsung WW90T534AAW

Samsung WW90T534AAW AutodoseBen je op zoek naar een wasmachine met stoomfunctie en automatische wasmiddeldosering? Kijk dan eens naar de Samsung WW90T534AAW, de nummer 4 in de beste wasmachine Top 5. Deze wasmachine is voorzien van de Autodose technologie: hiermee doseert je wasmachine automatisch de hoeveelheid wasmiddel: je bespaart geld en je kleding blijft langer mooi. De stoomfunctie, Steam Wash, is een programma waarmee je kleding en beddengoed extra hygiënisch wast. De Samsung WW90T534AAW is in ieder geval uitgerust met zeer handige functies waar je iedere dag weer optimaal gebruik van kunt maken.

Je kiest daarnaast ook nog eens voor een wasmachine met een ruim vulgewicht, waardoor je de was van 5 personen of meer in een keer kunt draaien. Het is ook goed mogelijk om deze wasmachine te koppelen aan je smartphone via de app. Je kunt vanaf je telefoon heel makkelijk en snel een wasprogramma kiezen en de wasmachine starten. Ook is het mogelijk om vanaf je telefoon in te stellen wanneer het programma precies moet beginnen. Met de Samsung WW90T534AAW kies je voor een gebruiksvriendelijke en geavanceerde wasmachine met een middenklasse bouwkwaliteit. De belangrijkste specificaties van de Samsung WW90T534AAW:

 • Energieklasse: A
 • Vulgewicht: 9 kg
 • Geluidsniveau: 72 dB
 • Toerental: 1400 rpm

5: AEG L8FEOKOMIX

AEG L8FEOKOMIXDe vijfde plek is voor de AEG L8FEOKOMIX: deze wasmachine van het merk AEG heeft een aantal grote voordelen waar je optimaal van profiteert. In de eerste plaats is de wasmachine voorzien van de speciale ÖKOMix technologie: hierdoor lost het wasmiddel zich vooraf al in het water op, zodat de zeep zich nog beter verspreidt en je verzekerd bent van een schonere was. Daarnaast is deze AEG wasmachine ook voorzien van een speciale ProSteam functie, waarmee je jouw kleding snel opfrist zonder dat er strijkwerk nodig is. Verder beschikt deze wasmachine over een trommelinhoud van 9 kg, waardoor je het wasgoed van 5 personen of meer kunt wassen.

Met deze wasmachine van AEG kies je voor een kwalitatieve wasmachine die van alle gemakken is voorzien. Het geluidsniveau van deze wasmachine ligt wat hoger, maar het toerental is ook hoger, wat betekent dat je was nog droger uit de machine komt. De machine biedt de mogelijkheid om je kleding langer mooi te houden, maar zorgt er ook voor dat je jouw kleding ook alleen even kunt opfrissen met de stoomfunctie. Je kunt daarnaast ook wassen op lagere temperaturen, waardoor je minder energie verbruikt. Dit ga je uiteindelijk terugzien op je energierekening. Is dit misschien wel de beste wasmachine voor jou? De belangrijkste specificaties van de AEG L8FEOKOMIX:

 • Energieklasse: B
 • Vulgewicht: 9 kg
 • Geluidsniveau: 76 dB
 • Toerental: 1600 rpm

Zo maak je de beste keuze voor de beste wasmachine

Of je nu kiest voor de Haier HW80-B14636N, de AEG L8FEOKOMIX of de Samsung WW80TA049AE: je bent er in ieder geval zeker van dat je een van de beste wasmachines aanschaft. Kwaliteit is belangrijk: je kunt jarenlang profiteren van je nieuwe aanwinst en dit betekent ook dat je op de lange termijn flink wat geld kunt besparen op je energierekening. Besparen op de aankoop van een wasmachine? Kijk dan eens naar de mogelijkheden om een goede wasmachine aanbieding te vinden. Je kunt hiermee flink wat geld besparen terwijl je verzekerd bent van de beste kwaliteit. Bepaal van tevoren jouw budget voor een wasmachine, zodat je nooit teveel uitgeeft.

Ook kun eens kijken bij onze lijst van goedkoopste wasmachines, stille wasmachines en energiezuinige wasmachines!