Bosch WAN28005NL wasmachine

In je zoektocht naar het kopen van een nieuwe wasmachine ben je soms eerder op zoek naar een betaalbaar model dan een kwalitatief model. Wat als je een goede middenweg tegenkomt? De Bosch WAN28005NL is hier een voorbeeld van. Deze wasmachine van Bosch is betaalbaar, maar beschikt wel over handige extra’s waar je dagelijks van profiteert. Hier lees je de complete productbeschrijving en ontdek je de voor- en nadelen van deze wasmachine. Zo maak je makkelijker een keuze voor een nieuwe wasmachine en kies je ook voor een model dat aan jouw wensen voldoet.

Bosch WAN28005NL

Bosch WAN28005NLDe Bosch WAN28005NL is een wasmachine met een middenklasse bouwkwaliteit. Dit betekent dat de wasmachine gemaakt is van sterke onderdelen, maar dat er meer onderhoud nodig is dan bij een topklasse wasmachine. Verder kies je met dit type voor een goede wasmachine die van de belangrijkste basisfuncties is voorzien. Er is ruimte voor het wasgoed van 1 persoon en daarnaast heeft de wasmachine energieklasse D, waardoor het niet het meest energiezuinige model is van Bosch.

In de doos

  • Bosch WAN28005NL
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Bosch wasmachine

Voordat je de Bosch WAN28005NL in gebruik neemt, moet je deze eerst installeren. Dit doe je aan de hand van de meegeleverde handleiding en de aan- en afvoerslang. In de handleiding staat uitgelegd hoe je de installatie moet aanpakken en waar je de wasmachine moet plaatsen. Wil je zelf geen tijd kwijt zijn aan de installatie? Kijk dan of je jouw wasmachine kunt aanschaffen bij een winkel dat ook installatie-service biedt. Dit brengt vaak wel extra kosten met zich mee maar het zorgt wel voor gemak.

Specificaties

  • Energieklasse: D
  • Vulgewicht: 7 kg
  • Geluidsniveau: 75 dB
  • Toerental: 1400 rpm
  • Aantal wasprogramma’s: 15 

Bediening en onderhoud

Deze wasmachine van Bosch bedienen? Dit doe je via het bedieningspaneel aan de voorzijde van de wasmachine. Met de draaiknop selecteer je een programma; daarna voeg je het wasmiddel toe en eventueel wasverzachter. Vervolgens druk je op start of kies je voor de startuitstel-functie. Op het display lees je af hoe lang een programma er over doet of wanneer deze klaar is.

Door de middenklasse bouwkwaliteit is wasmachine onderhoud belangrijk: kijk bijvoorbeeld naar het filter en reinig deze als er vuil in zit. Zo voorkom je verstopping en blijft je wasmachine water goed wegpompen. Daarnaast is het slim om de trommel af en toe te reinigen om zo vervelende geurtjes te voorkomen. De wasmachine is voorzien van een zelfreinigende wasmiddellade waardoor je hier niets aan hoeft te doen.

Voor- en nadelen

De Bosch WAN28005NL heeft een koolborstelloze motor waardoor je veel minder last hebt van trillingen en geluid. Je kunt jouw wasmachine dan ook met een gerust hart in een ruimte naast de slaap- of werkkamer plaatsen. Verder is de ActiveWater beladingssensor een voordeel: het waterverbruik wordt aangepast op de hoeveelheid wasgoed.

Een nadeel van dit model is dat deze wasmachine niet beschikt over i-DOS voor de automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter. Ook is de wasmachine niet voorzien van een goede waterbeveiliging die ervoor zorgt dat de watertoevoer wordt afgesloten bij een defect of storing.

Conclusie Bosch WAXH2M70NL

De Bosch WAN28005NL is een prima keuze wanneer je zoekt naar een betaalbare instapmodel wasmachine voor de was van 1 persoon. De wasmachine biedt alle basisfuncties en is daarnaast ook stil genoeg. Verder is de beladingssensor een handige extra waardoor niet onnodig teveel water verbruikt. Wellicht kun je de Bosch WAXH2M70NL ook meenemen in je wasmachine vergelijking.