Bosch WAN28275NL wasmachine

Op zoek naar een betaalbare wasmachine die van de belangrijkste functies is voorzien? In je zoektocht naar een nieuwe wasmachine heb je heel wat mogelijkheden. Een van de instapmodellen van een topmerk die jij kunt aanschaffen is de Bosch WAN28275NL. Je bent niet alleen verzekerd van een goede, maar ook een betaalbare wasmachine. Hier lees je alles over deze wasmachine en kun je bepalen of dit voor jou de juiste keuze is in je zoektocht naar een nieuw model.

Bosch WAN28275NL

Bosch WAN28275NLDe Bosch WAN28275NL is een wasmachine voor een huishouden tot 3 personen. De wasmachine heeft een vulgewicht van 8 kg en heeft energieklasse C. Hiermee behoort het model tot een van de energiezuinige modellen van het merk. Je bent dan ook in staat om jaarlijks geld te besparen. Deze wasmachine van de serie 4 van Bosch biedt 14 programma’s voor onder andere sportkleding, overhemden en delicate was. Verder is het mogelijk om gebruik te maken van het AllergyPlus programma, waarmee je dierenharen en huisstofmijt verwijderd van kleding.

In de doos

  • Bosch WAN28275NL
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Bosch wasmachine

De Bosch WAN28275NL moet op een vlakke ondergrond worden geplaatst. Daarnaast plaats je jouw wasmachine in de buurt van de watertoevoer en een geaard stopcontact. Zo kun je de wasmachine correct installeren en weet je zeker dat je goed gebruik kunt maken van je nieuwe wasmachine. In de meegeleverde handleiding staat beschreven welke stappen je moet ondernemen in de installatie. Ook de aan- en afvoerslang krijg je standaard meegeleverd.

Specificaties

  • Energieklasse: C
  • Vulgewicht: 8 kg
  • Geluidsniveau: 73 dB
  • Toerental: 1400 rpm
  • Aantal wasprogramma’s: 14

Bediening en onderhoud

Deze Bosch wasmachine is niet via de app te bedienen, wat bij verschillende andere modellen van Bosch wel het geval is. Deze wasmachine bedien je via het bedieningspaneel aan de voorzijde. Met de draaiknop selecteer je het gewenste wasprogramma en in de zelfreinigende wasmiddellade voeg je wasmiddel en wasverzachter toe. Daarna druk je op start of maak je gebruik van de startuitstel-functie.

Het is belangrijk om je wasmachine goed te onderhouden: zo verleng je de levensduur. Zorg daarom ook bij de Bosch WAN28275NL voor goed onderhoud. Let op het filter en maak deze geregeld schoon. Zo voorkom je opstopping van vuil en kan het water altijd goed weggepompt worden. Verder is het belangrijk om de trommel te reinigen: zo voorkom je nare geurtjes. De wasmachine is wel voorzien van een zelfreinigende wasmiddellade.

Voor- en nadelen

Het huishoudelijke apparaat is voorzien van een AllergyPlus programma waarmee je jouw kleding ontdoet van huisstofmijt, pollen en dierenharen. Ideaal voor mensen met een allergie. Daarnaast kies je met deze wasmachine voor een energiezuinig model en heb je een ruime trommelinhoud voor de was van 3 personen.

Deze wasmachine beschikt niet over de i-DOS functie voor het automatisch doseren van wasmiddel en wasverzachter. Hiermee riskeer je eerder teveel wasmiddel te gebruiken, wat de kwaliteit van je kleding niet ten goede komt.

Conclusie

De Bosch WAN28275NL is vooral een uitstekend instapmodel voor wanneer je een relatief eenvoudige wasmachine wilt aanschaffen zonder al te veel poespas. Het is daarnaast ook een betaalbaar en relatief energiezuinig model. Kortom: een perfecte keuze voor jouw woning! Daarnaast is de Bosch WAN28005NL ook een interessante optie.