Bosch WAU28P70NL i-DOS wasmachine

Een goede wasmachine is belangrijk: je zorgt er niet alleen voor dat jouw was altijd goed schoon is, maar ook dat het erg gemakkelijk is om gebruik te maken van een wasmachine. Een van de betere merken op het gebied van wasmachines is Bosch. Het is dan ook goed mogelijk om een kwalitatieve wasmachine van het merk aan te schaffen, ook als je geen ruim budget hebt. De Bosch WAU28P70NL i-DOS is een van je mogelijkheden voor een goede wasmachine. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over dit model!

Bosch WAU28P70NL i-DOS

Bosch WAU28P70NL i-DOSDe Bosch WAU28P70NL i-DOS is een wasmachine voor een huishouden van maximaal 4 personen. De vulcapaciteit is 9 kg en dit betekent dat je veel wasgoed tegelijk kunt wassen. Deze wasmachine heeft energieklasse C en is hiermee niet de meest energiezuinige wasmachine, maar het is wel mogelijk om hiermee te besparen. De Bosch WAU28P70NL i-DOS heeft een middenklasse bouwkwaliteit en biedt daarmee voldoende kwaliteit om meerdere jaren gebruikt te worden.

In de doos

  • Bosch WAU28P70NL i-DOS
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Bosch wasmachine

Om gebruik te kunnen maken van je nieuwe wasmachine, is het belangrijk om deze correct te installeren. Je krijgt altijd een handleiding meegeleverd waarin staat beschreven welke stappen je moet ondernemen voor de installatie. Zo moet de wasmachine op een vlakke ondergrond staan en in de buurt van een geaard stopcontact en de watertoevoer. Extra gemak? Doe je aankoop bij een winkel die installatie-service biedt.

Specificaties

  • Energieklasse: C
  • Vulgewicht: 9 kg
  • Geluidsniveau: 72 dB
  • Toerental: 1400 rpm
  • Aantal wasprogramma’s: 14

Bediening en onderhoud

De bediening van de wasmachine is betrekkelijk eenvoudig. Aan de voorzijde zit een bedieningspaneel met een draaiknop. Om de knop staan de programma’s uitgeschreven waardoor je eenvoudig en snel het gewenste programma kiest. Vervolgens kies je op het display de temperatuur en lees je andere informatie af zoals de duur van het programma. Daarna voeg je wasmiddel en eventueel wasverzachter toe. Daarna druk je op start of kies je voor startuitstel: je bepaalt dan zelf wanneer de wasmachine begint met het wasprogramma.

De Bosch WAU28P70NL i-DOS heeft een middenklasse bouwkwaliteit en dit betekent dat goed onderhoud belangrijk is. De wasmachine is voorzien van een zelfreinigende wasmiddellade: hier hoef je dan dus ook niet naar om te kijken. Wel moet je de trommel regelmatig controleren en ook reinigen: zo voorkom je nare geurtjes. Ook is het slim om het filter goed te controleren en te reinigen. Op deze manier voorkom je verstoppingen en blijft je wasmachine naar behoren werken. Goed onderhoud verlengt de levensduur.

Voor- en nadelen

De wasmachine heeft verschillende voordelen waarvan je kunt profiteren. Zo heeft de wasmachine iDOS: je wasmiddel en wasverzachter worden automatisch gedoseerd, waardoor je wasgoed langer mooi blijft. Verder is de wasmachine relatief energiezuinig en biedt de ruime trommelinhoud plek voor veel was.

Een nadeel van het toestel is het ontbreken van een AllergyPlus programma. Heb je huisdieren? Dan kun je dit programma goed gebruiken voor het verwijderen van dierenharen en pollen uit je was. Dit is niet mogelijk wanneer je deze wasmachine aanschaft.

Conclusie Bosch WAU28P70NL i-DOS

Met een wasmachine van Bosch kies je voor een betrouwbaar model: dit is met de Bosch WAU28P70NL i-DOS niet anders. Hoewel er meer uitgebreide wasmachines van het merk beschikbaar zijn, is dit model niet alleen betaalbaar, maar ook voorzien van de belangrijkste basisfuncties. Een andere optie is de Siemens WM14UU00NL.