Bosch WAU28S50NL i-DOS wasmachine

Ben je op zoek naar de beste wasmachines? Het hoeft niet veel moeite te kosten: op deze website vind je de beschrijvingen van tientallen wasmachines en kun jij nog makkelijker een vergelijking maken. Bepaal wat jij belangrijk vindt en welke wasmachine aan jouw wensen voldoet. Op deze pagina vind je een uitgebreide review van de Bosch WAU28S50NL i-DOS, een wasmachine van het merk Bosch. Hier lees je een overzicht, maar ontdek je ook de voor- en nadelen van dit model. Zo is het nog makkelijker om een goede keuze te maken in je zoektocht naar een nieuwe wasmachine.

Bosch WAU28S50NL i-DOS

Bosch WAU28S50NL i-DOSDe Bosch WAU28S50NL i-DOS is een wasmachine voor een huishouden tot 4 personen. Met een inhoud van 9 kg kun je veel was kwijt. De wasmachine heeft een energieklasse C en is daarmee een relatief energiezuinige keuze. Dankzij de keuze uit 15 programma’s is het altijd mogelijk om een gewenst programma te kiezen voor je wasgoed. De wasmachine heeft onder andere programma’s voor sportkleding, overhemden, jeans en wol. Het apparaat heeft een topklasse bouwkwaliteit waarmee je profiteert van een lange levensduur.

In de doos

  • Bosch WAU28S50NL i-DOS
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Bosch wasmachine

De installatie van de Bosch WAU28S50NL i-DOS staat beschreven in de handleiding die je standaard meegeleverd krijgt. Hier staat stap voor stap uitgelegd wat je moet doen: je kunt er ook voor kiezen om online video’s te kijken met duidelijke instructies. Een derde optie is het inschakelen van een installateur. Het is mogelijk om je wasmachine aan te schaffen bij een winkel die ook installatie-service biedt.

Specificaties

  • Energieklasse: C
  • Vulgewicht: 9 kg
  • Geluidsniveau: 72 dB
  • Toerental: 1400 rpm
  • Aantal wasprogramma’s: 15 

Bediening en onderhoud

Bosch wasmachines bedienen is relatief eenvoudig. Zodra je de was in de trommel hebt geplaatst, kun je via de draaiknop aan de voorzijde een programma kiezen die hier goed op aansluit. Op het display lees je handige informatie over het programma en de temperatuur en is het mogelijk om gebruik te maken van handige functies, zoals i-DOS. Voeg daarna het wasmiddel en eventueel wasverzachter toe en druk op start. Bij de Bosch WAU28S50NL i-DOS kun je ook voor startuitstel kiezen.

Het onderhoud van de wasmachine is minimaal. De topklasse bouwkwaliteit zorgt er voor dat je wasmachine langer meegaat. Wel kun je er nog voor kiezen om je trommel en het filter regelmatig te controleren en schoon te maken als dit nodig is. Zo voorkom je nare geurtjes en verstoppingen en kun je daardoor nog langer gebruik maken van je wasmachine.

Voor- en nadelen

De Bosch WAU28S50NL i-DOS heeft een aantal voordelen: de aanwezigheid van i-DOS is hier een voorbeeld van. Deze functie zorgt ervoor dat wasmiddel en wasverzachter automatisch gedoseerd worden, waardoor je nooit onnodig teveel verbruikt. Daarnaast kies je met het model ook voor een relatief energiezuinige wasmachine.

De wasmachine heeft als nadeel dat je geen gebruik kunt maken van een stoomfunctie voor het verminderen van kreukels in je was. Dit biedt extra gemak met strijken.

Conclusie Bosch WAU28S50NL i-DOS

Met dit model kies je voor een uitstekende wasmachine van het betrouwbare merk Bosch. De topklasse bouwkwaliteit en de aanwezigheid van automatische dosering zijn redenen om voor deze wasmachine te kiezen. Andere optie? Bosch WAU28P70NL i-DOS.