Candy Rapid’O 1496DWME/1-S wasmachine

Bij het gebruik van een wasmachine wil je niet alleen profiteren van veel gemak, maar is het ook prettig wanneer de machine niet onnodig teveel energie verbruikt. In je zoektocht naar een goede en betaalbare wasmachine is het dan ook belangrijk om te kijken naar de energieklasse. Onder andere de Candy Rapid’O 1496DWME/1-S is een wasmachine in energieklasse A, waardoor je kiest voor een energiezuinig model. Hier vind je meer informatie over deze wasmachine en ontdek je of het voor jou de beste keuze is.

Candy Rapid’O 1496DWME/1-S

Candy Rapid’O 1496DWME/1-SDe Candy Rapid’O 1496DWME/1-S is een energiezuinige wasmachine die niet alleen geschikt is voor veel was, maar die ook keuze biedt uit maar liefst 16 wasprogramma’s. Met onder andere programma’s voor sportkleding of spijkerbroeken kies je altijd een passend programma voor je was. Deze wasmachine is van meerdere gemakken voorzien, zoals een beladingssensor en de Snap & Wash functie. Met de Candy app zet je jouw wasmachine op een afstand aan.

In de doos

  • Candy Rapid’O 1496DWME/1-S
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Candy wasmachine

De installatie van de Candy Rapid’O 1496DWME/1-S hoeft niet veel tijd in beslag te nemen. Zorg ervoor dat de wasmachine op een stevige ondergrond staat en dat de watertoevoer en een geaard stopcontact in de buurt zitten. Op deze manier kun je de wasmachine goed aansluiten. In de meegeleverde handleiding zie je wat je moet doen om gebruik te kunnen maken van je wasmachine. Je kunt de wasmachine ook laten installeren. Controleer van tevoren of de betreffende winkel deze service verleent.

Specificaties

  • Energieklasse: A
  • Vulgewicht: 9 kg
  • Geluidsniveau: 77 dB
  • Toerental: 1400 rpm
  • Aantal wasprogramma’s: 16

Bediening en onderhoud

De bediening van de Candy wasmachine kan op meerdere manieren. Je kunt in de eerste plaats gebruik maken van het bedieningspaneel aan de voorzijde van de machine. Daarnaast is het mogelijk om de Candy Simply-Fi app te gebruiken waarmee je de wasmachine op afstand aanzet. Je hebt de keuze uit meerdere programma’s, waardoor je altijd het gepaste programma kiest voor je was.

Het is belangrijk je wasmachine goed te onderhouden en dit is ook het geval wanneer je de Candy Rapid’O 1496DWME/1-S aanschaft. Zorg ervoor dat je de trommel regelmatig controleert: maak het rubber goed schoon en check het filter. Deze kan zomaar verstopt raken waardoor de wasmachine niet goed werkt. Goed onderhoud verlengt de levensduur van jouw wasmachine.

Voor- en nadelen

Het huishoudelijke apparaat heeft meerdere voordelen. Zo kies je in de eerste plaats voor een energiezuinig model met beladingssensor. Deze past het waterverbruik aan op de hoeveelheid was, waardoor je nooit onnodig teveel verbruikt. Ook de aanwezigheid van de stoomfunctie is een groot voordeel. Het toestel is daarnaast ook voorzien van de Snap&Wash functie: maak een foto van je was in de app om te bepalen wat het beste programma is.

Een nadeel van het model is dat deze wasmachine niet beschikt over een waterbeveiliging. Dit betekent dat de watertoevoer niet automatisch afsluit bij een defect of storing.

Conclusie Candy Rapid’O 1496DWME/1-S

De Candy Rapid’O 1496DWME/1-S is een uitstekende wasmachine die naast de belangrijkste basisfuncties ook een aantal prettige extra’s biedt. De goede prijs-kwaliteitverhouding van deze wasmachine is dan ook een van de redenen om dit model aan te schaffen. Kijk dan ook eens naar de Candy Rapid’O 1486DWME/1-S.