Electrolux EW6F5941EP wasmachine

Altijd schone was zonder dat je daar zelf veel moeite voor hoeft te doen: dat is een luxe waar vrijwel ieder huishouden vandaag de dag van kan profiteren. En wanneer je het jezelf nog makkelijker wilt maken, is het zeker aan te raden om voor een aangename en voordelige wasmachine te kiezen die voor nog meer gemak zorgt. Een van de mogelijkheden is de Electrolux EW6F5941EP. Hier lees je alles over deze wasmachine en ontdek je of dit voor jou een goede keuze is.

Electrolux EW6F5941EP

Electrolux EW6F5941EPDe Electrolux EW6F5941EP is een energiezuinige wasmachine met energieklasse D. Hiermee is deze wasmachine niet de meest energiezuinige die op dit moment beschikbaar is. Deze wasmachine heeft een vulgewicht van 9kg en is daardoor geschikt voor huishoudens van 4 personen. Dankzij de makkelijk bediening en de aanwezigheid van meerdere programma’s ben je altijd in staat om je wasgoed op de juiste manier te wassen.

In de doos

  • Electrolux EW6F5941EP
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Electrolux wasmachine

Voordat je de Electrolux EW6F5941EP in gebruik kunt nemen, moet je eerst de wasmachine installeren. Dit doet je door een geschikte plek in huis te kiezen waar een watertoevoer zit en een geaard stopcontact. Daarna kun je de wasmachine neerzetten, de toevoer aansluiten en de wasmachine aan het stopcontact verbinden. Het is altijd aan te raden om de meegeleverde handleiding door te nemen om ervoor te zorgen dat de installatie goed wordt uitgevoerd. Wil je het liever overlaten aan professionals? Kies dan een winkel die installatie-service biedt.

Specificaties

  • Energieklasse: A+++
  • Vulgewicht: 9 kg
  • Geluidsniveau:
  • Toerental: 1400 rpm

Bediening en onderhoud

De bediening van deze Electrolux wasmachine is eenvoudig. Aan de voorzijde zit een bedieningspaneel met scherm. Met de knop in het midden kun je een programma kiezen: in het scherm aan de zijkant kun je zien hoelang een programma nog duurt. Ook kun je hier gebruik maken van de startuitstel functie, waarmee je zelf bepaalt wanneer een programma van start gaat.

Het is belangrijk om een wasmachine als de Electrolux EW6F5941EP goed te onderhouden. Zo voorkom je niet alleen voortijdig defect, maar ben je ook verzekerd van schone was. Controleer regelmatig het rubber en maak deze goed schoon. Ook het filter controleren is een belangrijk onderdeel. Zo verleng je de levensduur van je wasmachine en profiteer je langer van een goede werking.

Voor- en nadelen

Een belangrijk voordeel van de Electrolux EW6F5941EP is dat je met deze wasmachine profiteert van een goed en betaalbaar model die van de belangrijkste gemakken is voorzien. Onder andere de LCD-display zorgt voor een makkelijk en duidelijk gebruik van de wasmachine. Daarnaast is de wasmachine ruim en kun je de was van 4 personen of meer in een keer schoonmaken.

Dit type heeft als nadeel dat de energieklasse aan de lage kant is. Met energieklasse D behoort deze wasmachine niet tot de meest energiezuinige modellen. Dit betekent dat je hogere energiekosten betaalt omdat de wasmachine meer energie verbruikt bij het draaien van de programma’s.

Conclusie Electrolux EW6F5941EP

Met de Electrolux EW6F5941EP kies je voor een makkelijke en degelijke wasmachine die aan de belangrijkste eisen voldoet. Het eenvoudige gebruik en de aantrekkelijke prijs zijn vooral redenen om voor dit model te kiezen. Wanneer je gebruik wilt maken van nog meer handige functies en extra’s is de Electrolux EW6F5941EP minder geschikt. Een andere goedkope machine is bijvoorbeeld de Candy Rapid’O 1496DWME/1-S.