Electrolux EW6T3263EB wasmachine

Een wasmachine aanschaffen die niet te veel ruimte in beslag neemt? Het is goed mogelijk om een smalle wasmachine aan te schaffen waar je de was voor 1 persoon in kwijt kunt. Een van je mogelijkheden in dit geval is de Electrolux EW6T3263EB. Op deze pagina lees je de complete productbeschrijving van deze wasmachine. Je leest hier de specificaties, maar ook over de installatie en bediening. Zo ontdek je of dit toestel voor jouw huishouden de beste keuze is.

Electrolux EW6T3263EB

Electrolux EW6T3263EBMet de Electrolux EW6T3263EB kies je voor een smalle wasmachine met bovenlading. Dit betekent dat je de wasmachine aan de bovenzijde opent en hier de was in doet. De wasmachine is smaller dan een normaal model en is hierdoor ideaal wanneer je niet veel ruimte beschikbaar hebt. Met een capaciteit van 6 kg is de wasmachine niet geschikt voor grote huishoudens. De energieklasse F is laag en dit maakt de wasmachine niet energiezuinig.

In de doos

  • Electrolux EW6T3263EB
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Electrolux wasmachine

De installatie van de wasmachine neemt niet veel tijd in beslag. Het is belangrijk om de wasmachine neer te zetten op een plek waar een geaard stopcontact zit en waar sprake is van een watertoevoer. Op deze manier kun je de wasmachine goed aansluiten en er gebruik van maken. Je kunt ervoor kiezen deze wasmachine aan te schaffen bij een aanbieder die ook installatie-service biedt.

Specificaties

  • Energieklasse: F
  • Vulgewicht: 6 kg
  • Geluidsniveau: 78 dB
  • Toerental: 1200 rpm
  • Aantal wasprogramma’s: 5 

Bediening en onderhoud

De bediening van de Electrolux wasmachine is eenvoudig. Via de bovenlader plaats je het wasgoed in de machine. Daarna sluit je de wasmachine en kies je middels de draaiknop aan de bovenzijde een gewenst programma. Daarna kun je de wasmachine aanzetten. Ook is het mogelijk om de startuitstel functie te kiezen waarmee je zelf bepaalt wanneer de wasmachine begint met het programma.

Het is belangrijk om een wasmachine goed te onderhouden en dat geldt ook voor dit type. Deze wasmachine heeft een langere levensduur wanneer je regelmatig onderhoudt verricht. Denk hierbij aan het reinigen van de binnenzijde en het controleren van het filter. Op deze manier voorkom je verstoppingen en maak je optimaal gebruik van de wasmachine.

Voor- en nadelen

De Electrolux EW6T3263EB is een betaalbare wasmachine die over de belangrijkste functies beschikt. Het compacte formaat is ideaal omdat je de wasmachine ook kwijt kunt wanneer je minder ruimte hebt. De startuitstel functie maakt het extra makkelijk om te bepalen wanneer een was klaar moet zijn. Zo stel je in wanneer een programma begint zodat deze op de gewenste tijd klaar is.

Dit huishoudelijke apparaat heeft ook enkele nadelen. De wasmachine is niet energiezuinig en zorgt hierdoor mogelijk voor hogere energiekosten. Daarnaast is de wasmachine ook niet voorzien van veel programma’s en extra functies. Dit maakt de wasmachine enigszins beperkt in mogelijkheden.

Conclusie

Ben je op zoek naar een compacte en betaalbare wasmachine die jouw was schoonmaakt? Dan is de Electrolux EW6T3263EB zeker een aanrader. De machine doet wat het moet doen en is daarin een prima aankoop. Het is wel goed om te weten dat het toestel niet zeer energiezuinig is en daarnaast ook wat beperkt is in programma’s en functies. Het is aan jou om te bepalen hoeveel waarde je hieraan hecht. Andere wasmachine vergelijken van dezelfde fabrikant? Bekijk dan de Electrolux WE170P.