Electrolux wasmachines – Moederbedrijf van AEG en Zanussi

In je zoektocht naar een goede wasmachine heb je de keuze uit tal van uiteenlopende merken. Veel mensen die niet onnodig teveel willen betalen maar toch een goede wasmachine willen aanschaffen komen uiteindelijk uit bij Electrolux. Dit bedrijf is Zweeds en ontstond in 1919 uit een fusie tussen twee bedrijven. Electrolux is een merk dat flink wat bekende merken heeft overgenomen, waaronder AEG en Zanussi. Beide zijn merken met een grote populariteit in Nederland: het is dan ook niet voor niets dat de wasmachines met de eigen merknaam Electrolux ook veel in Nederland worden verkocht.

Electrolux wasmachines

Electrolux wasmachineEr zijn verschillende wasmachines van Electrolux verkrijgbaar; het is aan jou om te bepalen wat het beste bij jouw voorkeuren aansluit. Het is in ieder geval goed om te vermelden dat het heel goed mogelijk is om een betaalbare wasmachine van dit merk aan te schaffen. Een van de mogelijkheden in dit geval is de Electrolux EW6F5941EP. Je kiest hiermee voor een van de betaalbare modellen in het assortiment: je hoeft er in ieder geval niet bang voor te zijn dat je onnodig teveel betaalt voor een prima wasmachine waar je heel wat jaren mee kunt doen.

Een wasmachine van het merk in de hogere prijsklasse is de Electrolux WE170P. Deze wasmachine oogt niet alleen zeer modern, maar is ook uitgerust met verschillende geavanceerde technologieën, waaronder de MyPro-technologie, waarmee je minder water en energie verbruikt. Deze wasmachine scoort daarnaast ook hoog als het gaat om geluidsniveau: het is een van de meeste stille wasmachines die op dit moment verkrijgbaar is. Wil je optimaal geld besparen of vind je het juist belangrijk om lang te profiteren van een goede wasmachine? Voor beide opties kun je zeker bij Electrolux terecht.

Wat zijn de voordelen van Electrolux wasmachines?

De wasmachines van Electrolux bieden verschillende voordelen. In de eerste plaats is er voor ieder wat wils: van betaalbare en zuinige tot middenklasse en dure wasmachines. Je kunt daardoor altijd een wasmachine vinden die aan je wensen voldoet. Een ander belangrijk voordeel is dat het merk eigenaar is van AEG, een van de vooraanstaande merken op het gebied van huishoudelijke apparaten. Dit betekent dat je kunt profiteren van de topkwaliteit zoals je dit ook kunt verwachten van AEG wasmachines.

Hoe werkt een Electrolux wasmachine?

Een wasmachine van Electrolux werkt net zoals iedere andere wasmachine. Het enige wat je hoeft te doen is de was in de trommel doen, het wasmiddel (en eventueel wasverzachter) toevoegen en daarna een gewenst programma kiezen. De deur zal op slot gaan en daarna gaat de wasmachine van start. De rest gebeurt vanzelf: de toevoer van het water, de vermenging van water en wasmiddel, het wegpompen van het water en het centrifugeren. Je krijgt een geluidssignaal wanneer de wasmachine klaar is, vaak gaat dan ook het deurtje van het slot, zodat je deze meteen kunt openen. Je kunt jouw was meteen ophangen of in de droger doen.

Speciale functies van een Electrolux wasmachine

Het is altijd belangrijk om te kijken naar de speciale functies van een wasmachine. Op deze manier kies je voor optimaal gebruiksgemak. Ook de Electrolux wasmachines zijn voorzien van speciale functies. Zo is de Electrolux EW6T3263EB voorzien van het speciale SensiCare-systeem, wat er voor zorgt dat jouw wasgoed wordt beschermd in de trommel en nog langer mooi blijft. Je kunt met deze machine ook gebruik maken van startuitstel, waarmee je zelf bepaalt wanneer een wasprogramma van start gaat. De Electrolux WE170P is daarnaast voorzien van een speciale technologie voor het besparen van water en energie. Je kunt daarnaast altijd gemakkelijk op het scherm zien hoelang het nog duurt voordat een wasprogramma klaar is.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Wil je een Electrolux wasmachine kopen? Het is dan eerst belangrijk om een paar zaken mee te nemen in het maken van de keuze. Zo kijk je altijd naar zaken zoals energieklasse, geluidsniveau en vulgewicht. De meeste wasmachines van Electrolux zijn niet zeer energiezuinig, waardoor je per jaar minder kunt besparen. Deze machines zijn vaak wel goedkoper in de aanschaf. Het geluidsniveau van Electrolux wasmachines ligt wat aan de hoge kant, waardoor het mogelijk minder prettig is om ‘s avonds een was aan te zetten.

Houd daarnaast ook rekening met de aanwezigheid van handige extra’s, functies waar je optimaal gebruik van kunt maken en de hoeveelheid wasprogramma’s. Dit zijn belangrijke punten, omdat je op basis hiervan een wasmachine kiest die precies aansluit bij jouw voorkeuren. Verlies tot slot ook je budget niet uit het oog: gelukkig vind je bij Electrolux zeer betaalbare wasmachines.

De belangrijkste gegevens over de Electrolux wasmachine in één oogopslag:

  • Betaalbare wasmachines van goede kwaliteit
  • Gemakkelijk te bedienen wasmachines
  • Mogelijkheid om energie en water te besparen