Electrolux WE170P wasmachine

Een kwalitatieve wasmachine nodig voor jouw beauty salon of kapperszaak? Het is wel zo prettig als je jouw handdoeken en andere was snel kunt wassen. Er zijn genoeg wasmachines beschikbaar, maar welke zijn vooral geschikt voor veelvuldig gebruik? Een van de opties is de Electrolux WE170P. Hier lees je de complete productbeschrijving van deze wasmachine en ben je in staat om een weloverwogen keuze te maken voor jouw bedrijf.

Electrolux WE170P

Electrolux WE170P wasmachineMet de Electrolux WE170P kies je voor een gemakkelijk te bedienen wasmachine die van de belangrijkste functies is voorzien. Wanneer je veel wasgoed hebt en meerdere keren per dag was is deze wasmachine een van je modellen die hier uitermate geschikt voor is. De Electrolux WE170P is een snelle en professionele wasmachine met een vulgewicht van 8 kg. De krachtige motor zorgt voor een langere levensduur. Een wasmachine zoals deze van Electrolux wordt vooral ingezet bij bedrijven.

In de doos

  • Electrolux WE170P
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Electrolux wasmachine

Het installeren van de wasmachine doe je zoals aangegeven in de handleiding, welke standaard meegeleverd wordt. Hierin staat vermeldt welke stappen je moet ondernemen om gebruik te kunnen maken van jouw nieuwe wasmachine. Wil je dit liever aan een ander overlaten? Kies dan voor een bedrijf of winkel dat ook installatie-service aanbiedt. Zo weet je zeker dat de wasmachine op de juiste manier wordt geïnstalleerd.

Specificaties

  • Energieklasse: A+++
  • Vulgewicht: 8 kg
  • Geluidsniveau: 76 dB
  • Toerental: 1400 rpm
  • Aantal wasprogramma’s: 16

Bediening en onderhoud

De bediening van deze wasmachine van Electrolux is eenvoudig. Aan de voorzijde van de wasmachine zit een draaiknop en een LCD-scherm. Met de draaiknop kies je het gewenste programma en via het scherm kun je zien wat de looptijd van een programma is. Ook kun je vooraf de startuitstel-functie aanzetten: zo bepaal je zelf wanneer een programma van start gaat. Met de keuze uit 16 programma’s is het goed mogelijk een programma te kiezen die perfect past bij het wasgoed.

Het is belangrijk om jouw wasmachine goed te onderhouden. Zo profiteer je van een langere levensduur. Controleer onder andere het filter regelmatig op vuil. Ook kunnen hier zaken vast blijven zitten zoals elastiekjes: zo kan de wasmachine het water minder goed wegpompen. Maak ook regelmatig het rubber schoon om zo altijd te profiteren van schone was. Het onderhoud van jouw wasmachine heeft veel invloed op de waskwaliteit.

Voor- en nadelen

Een belangrijk voordeel van de Electrolux WE170P is de geschiktheid voor meerdere wassen per dag. Je kunt tot wel 4 wassen per dag draaien met deze wasmachine. Een ander voordeel is de levensduur: deze professionele wasmachine gaat tot wel 2 keer zo lang mee als een huishoudelijk model. Daarnaast is een volle trommel al binnen 1,5 uur schoon. Verder kun je kiezen uit tal van programma’s waaronder het desinfectieprogramma.

Het apparaat beschikt niet over een stoomfunctie om de was glad te stomen. Dit betekent dat je zelf nog aan de gang moet met een strijkijzer om je was mooi glad te krijgen. Daarnaast is het goed om te weten dat de wasmachine minder geschikt is voor huishoudelijk gebruik.

Conclusie Electrolux WE170P

De Electrolux WE170P is echt een wasmachine die je gebruikt voor het wassen van handdoeken wanneer je bijvoorbeeld in een sportschool of beautysalon werkt. Door de relatief kleine trommel is de machine minder geschikt voor huishoudelijk gebruik. Check ook eens de Electrolux EW6F5941EP.