Goedkope wasmachine Top 5 van dit moment

Het kopen van een wasmachine brengt natuurlijk kosten met zich mee. Hoeveel jij aan een wasmachine uit wilt geven, bepaal je helemaal zelf. Je kunt kiezen voor de meest geavanceerde modellen van dit moment, maar dan ben je er wel zeker van dat het prijskaartje ook hoger is. Wil je niet teveel betalen voor je wasmachine? Hier vind je de Top 5 goedkope wasmachines van dit moment. Op deze manier weet je niet alleen hoeveel je minimaal kwijt bent aan een goedkope wasmachine, maar ontdek je ook waar je mogelijk op inlevert. Zo kun je een goede keuze maken zonder teveel te betalen.

Wat valt er onder een goedkope wasmachine?

Een goedkope wasmachine is een wasmachine die rond de €400 euro kost. Er zijn wasmachines die met gemak €1.500 euro of meer kosten, maar het is ook goed mogelijk om voor een goedkoper model te gaan. Het is hierbij wel belangrijk om goed te letten op de kwaliteit van een wasmachine. Een goedkope wasmachine levert vaak ook in op bijvoorbeeld bouw- en waskwaliteit, maar beschikt vaak ook niet over speciale functies voor extra gebruiksgemak. Ben je hier niet naar op zoek en wil je juist een zo goedkoop mogelijke wasmachine? Dan is het zeker mogelijk om hier geld op te besparen.

Ontdek de Top 5 goedkope wasmachines

De goedkope wasmachines komen van merken als Candy, Beko, LG en Whirlpool. Deze merken bieden goedkope wasmachines aan die voorzien zijn van de belangrijkste basisfuncties en die verder niet veel andere extra’s aanbieden. Dit kan precies zijn waar je naar op zoek bent: daarom vind je onderstaand de goedkope wasmachine Top 5. De keuze is grotendeels gebaseerd op de prijs. Verder lees je per model interessante informatie en kun je de belangrijkste specificaties bekijken. Op deze manier ben je nog beter in staat een keuze te maken voor een voordelige wasmachine.

1: Candy Smart CS 147TXME/1-S €379

Goedkope wasmachine - Candy Smart CS 147TXME/1-SDe Candy Smart CS 147TXME/1-S is niet alleen een van de meest goedkope wasmachines, het is ook een wasmachine met een zeer goede energieklasse. Je kiest met deze Candy wasmachine voor een model in energieklasse A. Dit betekent dat je weinig betaalt voor deze wasmachine en dat je er ook nog eens jaarlijks geld mee kunt besparen. Deze wasmachine heeft een vulgewicht van 7kg, waarmee je de was van maximaal 2 personen in een keer kunt wassen. Er zijn daarnaast verschillende wasprogramma’s om uit te kiezen, waaronder voor katoen, wol, jeans en babykleding.

Met de Candy Smart CS 147TXME/1-S kies je voor een wasmachine die ook beschikt over een snelprogramma: je kunt binnen een uur kledingstukken wassen. Verder is de wasmachine ook met een app te controleren: je checkt niet alleen de staat van de filters, maar ook de motor. Ook kun je de deursluiting controleren. Met deze Candy wasmachine kies je voor een goedkope wasmachine met duurzame koolborstelloze motor. Wel heeft deze wasmachine een basisklasse bouwkwaliteit en is het belangrijk om voor goed onderhoud te zorgen. Zo kun je langer gebruik maken van je wasmachine. De belangrijkste specificaties van de Candy Smart CS 147TXME/1-S:

 • Energieklasse: A
 • Geluidsniveau: 77 dB
 • Toerental: 1400 rpm
 • Vulgewicht: 7 kg

2: Beko WTV77111BW01 €384

Beko WTV77111BW01Met de Beko WTV77111BW01 kies je voor een goedkope wasmachine die ook nog eens energiezuinig is. Deze wasmachine is niet het meest geavanceerde model op de markt, maar biedt wel de belangrijkste basisfuncties en is hiermee een prima keuze. De wasmachine heeft energieklasse B en behoort hiermee tot de meest zuinige wasmachines. Verder is dit model ook relatief stil met een geluidsniveau van 72 dB: een machine met geluidsniveau onder 73 dB wordt gezien als een stille wasmachine. Het is daardoor mogelijk de Beko wasmachine in een open keuken of in de buurt van je slaapkamer te plaatsen.

Je kunt kiezen voor 14 programma’s voor het wassen van je kleding en is het katoenprogramma beschikbaar in 6 uitvoeringen. Deze Beko wasmachine is voorzien van een aantal handige functies, waaronder het Xpress programma. Dit is ideaal voor wanneer je wasgoed hebt met een muffe geur: je frist de was in de trommel binnen een half uur weer op. Hoewel deze wasmachine niet is voorzien van een beladingssensor of een zelfreinigende wasmiddellade, ben je wel wel verzekerd van een degelijke wasmachine die van alle basisfuncties is voorzien. De belangrijkste specificaties van de Beko WTV77111BW01:

 • Energieklasse: B
 • Geluidsniveau: 72 dB
 • Toerental: 1400 rpm
 • Vulgewicht: 7 kg

3: LG GC3M108N3 €389

LG GC3M108N3 Direct DriveOp de derde plaats in de goedkope wasmachine Top 5 staat de LG GC3M108N3. Deze wasmachine is voorzien van een aantal handige functies en technieken, waardoor je bij iedere wasbeurt profiteert van gemak en een goed resultaat. Zo is deze LG wasmachine uitgerust met een koolborstelloze Direct Drive motor, waardoor je minder last hebt van trillingen en geluid. Daarnaast maakt de wasmachine ook gebruik van de 6 Motion Technologie: hiermee zijn er 6 verschillende wasbewegingen voor diverse soorten textiel. Een wollen trui wassen en drogen is daardoor geen probleem.

Deze wasmachine van LG heeft een zeer handige functie: de start-pauzeknop. Deze functie maakt het mogelijk om aan het begin van een programma nog iets aan de trommel toe te voegen. Een ander voordeel is dat deze LG wasmachine is voorzien van een trommelreiniging: hiermee is het mogelijk om je wasmachine op hoge temperatuur te reinigen. Op deze manier blijft de machine fris ruiken. Voor deze prijs krijg je een kwalitatieve wasmachine die van de belangrijkste basisfuncties is voorzien, maar die daarnaast ook nog extra’s biedt. De belangrijkste specificaties van de LG GC3M108N3:

 • Energieklasse: D
 • Geluidsniveau: 75 dB
 • Toerental: 1400 rpm
 • Vulgewicht: 8 kg

4: Whirlpool FFS 7438 W EE €419

Whirlpool FFS 7438 W EEOok de Whirlpool FFS 7438 W EE behoort tot de Top 5 goedkope wasmachines van dit moment. Met de inhoud van 7 kg kun je de was van 1 tot 2 personen doen. De wasmachine is daarnaast voorzien van de 6th Sense technologie, waardoor ieder wasprogramma zich aanpast aan de hoeveelheid wasgoed. Op deze manier bespaar je water, energie maar ook tijd. Je kleding blijft daarnaast ook langer mooi omdat het niet onnodig te lang wordt gewassen. Heb je kleding met fellere kleuren? Deze Whirlpool wasmachine is voorzien van het Colours 15 programma waarmee je kleding op 15 graden wast.

Wil je jouw kleding zo lang mogelijk fris houden? De FreshSense technologie zorgt ervoor dat de kleding lang fris blijft. Er wordt stoom in de trommel geblazen, waardoor er geen nare geurtjes in het wasgoed kunnen trekken. Verder maak je gebruik van de koolborstelloze motor die veel minder snel slijt dan een motor met koolborstels. Deze redelijk goedkope wasmachine is niet alleen goedkoop, maar is ook nog eens voorzien van handige extra functies die voor meer gebruiksgemak zorgen. De belangrijkste specificaties van de Whirlpool FFS 7438 W EE:

 • Energieklasse: D
 • Geluidsniveau: 81 dB
 • Toerental: 1400 rpm
 • Vulgewicht: 7 kg

5: Candy Rapid’O 1486DWME/1-S €429

Candy Rapid'O 1486DWME/1-SWil je een betaalbare en daarnaast ook energiezuinige wasmachine? De Candy Rapid’O 1486DWME/1-S is in dit geval zeker een goede keuze. De wasmachine biedt naast energieklasse A ook nog een aantal andere voordelen waar je optimaal van profiteert. De wasmachine heeft maar liefst 16 programma’s om uit te kiezen: je kiest daardoor altijd het juiste programma voor je was. Je kunt bijvoorbeeld het programma Daily Hygiëne kiezen waarmee je binnen een uur beddengoed op 60 graden wast. Verder kun je de app downloaden om de wasmachine op afstand te bedienen.

Verder is deze betaalbare wasmachine voorzien van een beladingssensor: deze sensor past het waterverbruik aan om de hoeveelheid was. Een unieke functie van deze wasmachine van Candy is de Snap&Wash: je maakt een foto van je stapel wasgoed en bepaalt welk programma hier het beste bij past. Verder maak je met deze wasmachine ook makkelijk gebruik van de stoomfunctie. Deze functie vermindert kreukels in je wasgoed, waardoor je snel klaar bent met strijken. De belangrijkste specificaties van de Candy Rapid’O 1486DWME/1-S:

 • Energieklasse: A
 • Geluidsniveau: 77 dB
 • Toerental: 1400 rpm
 • Vulgewicht: 8 kg

Waar moet je op letten bij het kopen van een goedkope wasmachine?

Bij de aanschaf van een goedkope wasmachine is het in ieder geval slim om te letten op de prijs, omdat je op deze manier niet onnodig teveel betaalt. Maar vergeet ook niet te letten op zaken als geluidsniveau, vulgewicht, energieklasse en toerental. De meeste goedkope modellen zijn niet heel energiezuinig en maken daarnaast ook wat meer geluid. Ook de bouwkwaliteit van goedkope wasmachines ligt vaak wat lager. Wanneer je liever een wat betere wasmachine wilt, kun je ook altijd op zoek gaan naar wasmachines die iets meer kosten, rond de €500. In deze prijscategorie zitten heel wat goede wasmachines die net wat meer te bieden hebben.

Een goedkope wasmachine kopen is minder moeilijk dan je denkt. Het enige wat belangrijk is, is in de gaten houden welke eisen jij stelt aan een wasmachine. Moet deze alleen zo goedkoop mogelijk zijn, of hecht je waarde aan energieverbruik, functies en andere zaken? Bepaal daardoor voor jezelf wat je belangrijk vindt en maak op basis daarvan een goede keuze. Ontdek zelf het aanbod van betaalbare wasmachines! Hou ook de wasmachine aanbiedingen in de gaten.

Ook kun eens kijken bij onze reviews van beste wasmachines, beste stille wasmachines en energiezuinige wasmachines!