Haier HW100-B14636N wasmachine

Het uitkiezen van een nieuwe wasmachine is niet altijd even makkelijk. Het aanbod is zeer ruim en de meeste modellen lijken veel op elkaar. Toch is het belangrijk om een goede keuze te maken op basis van jouw voorkeuren en budget. Wil je vooral een stille wasmachine die je in de buurt van een slaapkamer kunt neerzetten? Een van de mogelijkheden is de Haier HW100-B14636N. Hier vind je alle informatie over deze wasmachine en is het goed mogelijk om een weloverwogen keuze te maken.

Haier HW100-B14636N

Haier HW100-B14636NDe Haier HW100-B14636N is een wasmachine van het merk Haier, een Chinese fabrikant die zich vooral richt op het low budget segment. Wanneer je een degelijke maar betaalbare wasmachine wilt aanschaffen is dit merk dan ook een goede keuze. We kijken hier naar een wasmachine met een vulcapaciteit van 10 kg en energieklasse A: hiermee kies je voor een van de betere en ook duurdere modellen van Haier. De bouwkwaliteit is basisklasse, waardoor goed onderhoud een must is.

In de doos

  • Haier HW100-B14636N
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Haier wasmachine

De Haier HW100-B14636N moet eerst goed geïnstalleerd worden voordat je er gebruik van kunt maken. De wasmachine moet op een stevige en vlakke ondergrond staan en in de buurt van een geaard stopcontact en watertoevoer. Op deze manier kun je het apparaat goed aansluiten en een test uitvoeren. In de meegeleverde handleiding en in online video’s kun je stap voor stap volgen hoe je de wasmachine aansluit.

Specificaties

  • Energieklasse: A
  • Vulgewicht: 10 kg
  • Geluidsniveau: 67 dB
  • Toerental: 1400 rpm
  • Aantal wasprogramma’s: 16 

Bediening en onderhoud

Dit model is een gemakkelijk te bedienen wasmachine. Met het bedieningspaneel aan de voorzijde kies je het gewenste programma en kun je meteen op start drukken nadat je het wasmiddel het toegevoegd. De wasmachine is ook voorzien van een startuitstel-functie waarmee je instelt dat het programma op een later tijdstip begint.

Het onderhoud van de wasmachine is een belangrijk aandachtspunt. Omdat deze wasmachine een basisklasse bouwkwaliteit heeft, is het goed om te weten dat onderhoud regelmatig nodig. Je kunt hierbij denken aan het controleren en reinigen van de trommel en het filter. Op deze manier ben je verzekerd van een langere levensduur en ook een betere waskwaliteit.

Voor- en nadelen

Wat zijn de belangrijkste voordelen? Deze Haier wasmachine is in de eerste plaats zeer stil. Tijdens het centrifugeren haalt hij een geluidsniveau van 67 dB: dit is zeer laag in vergelijking met andere modellen. Een ander voordeel is de aanwezigheid van een koolborstelloze motor: ook dit resulteert in minder geluid en minder trillingen. Ook het feit dat de wasmachine energieklasse A is, is een groot voordeel.

De basisklasse bouwkwaliteit is het belangrijkste nadeel van de Haier HW100-B14636N. Een lagere bouwkwaliteit heeft meestal veel invloed op de levensduur. Het is dan ook belangrijk om je wasmachine goed te onderhouden, zodat je er langer gebruik van kunt maken.

Conclusie Haier HW100-B14636N

Er zijn meerdere redenen waarom de Haier HW100-B14636N een goede keuze is. Zo kies je niet alleen voor een zeer stille, maar ook een ruime wasmachine. Je moet wat meer en vaker onderhoud verrichten, maar je bent dan wel verzekerd van een langere levensduur. Deze wasmachine is dan ook zeker aan te raden. Liever een wasmachine vergelijken van een andere producent? Dan kan de AEG L7FENS96AD ProSteam AutoDose een goed alternatief zijn.