Haier HW80-B14636N wasmachine

Op zoek naar een de beste wasmachine van dit moment? Misschien heeft je huidige het begeven of wil je de tijd nemen om een kwalitatief model aan te schaffen. In je zoektocht naar een wasmachine met een goede prijs-kwaliteitverhouding heb je genoeg mogelijkheden. Een van de opties is de Haier HW80-B14636N: een basisklasse wasmachine van het CHinese merk Haier. Meer weten over dit model? Hier lees je alles wat je moet weten: van specificaties en voor- en nadelen tot informatie over de installatie en bediening.

Haier HW80-B14636N

Haier HW80-B14636NDe Haier HW80-B14636N is een wasmachine met energieklasse A: deze wasmachine behoort dan ook tot de energiezuinige modellen die op dit moment verkrijgbaar zijn. Met dit model kies je wel voor een wasmachine met basisklasse bouwkwaliteit, waardoor je rekening moet houden met een kortere levensduur. De machine is gemaakt van minder sterke materialen. Wel kan goed onderhoud zorgen voor een langere levensduur. Het apparaat is zeer stil en is ook voorzien van handige extra’s zoals een stoomfunctie.

In de doos

  • Haier HW80-B14636N
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Haier wasmachine

Wil je de Haier HW80-B14636N in gebruik gaan nemen? Dan moet je deze wasmachine eerst installeren. Dit doe je middels de meegeleverde handleiding. Hier staat duidelijk in beschreven welke stappen je moet ondernemen. Andere opties zijn het kijken van instructievideo’s op YouTube of het inschakelen van een professionele installateur.

Specificaties

  • Energieklasse: A
  • Vulgewicht: 8 kg
  • Geluidsniveau: 67 dB
  • Toerental: 1400 rpm
  • Aantal wasprogramma’s: 16 

Bediening en onderhoud

De bediening van deze wasmachine van Haier spreekt voor zich. Aan de voorzijde zit een bedieningspaneel waarmee je een van de programma’s kunt kiezen. Door te draaien aan de knop selecteer je het gewenste programma. Vervolgens voeg je wasmiddel en eventueel wasverzachter toe en druk je op de startknop. Het model is ook voorzien van een startuitstel-functie waarmee je instelt wanneer het programma moet starten.

Deze wasmachine heeft een basisklasse bouwkwaliteit en dit betekent dat het extra belangrijk is om goed wasmachine onderhoud te verrichten. Denk hierbij aan het controleren en reinigen van de trommel en het schoonmaken van het rubber aan de binnenzijde. Zo blijft je was schoon uit de trommel komen. Controleer ook met enige regelmatig het filter op vuil. Op deze manier voorkom je opstoppingen en kan het water altijd goed weggepompt worden. Verleng de levensduur van je wasmachine met goed onderhoud.

Voor- en nadelen

Wat zijn de voordelen van deze wasmachine? De Haier HW80-B14636N is een van de meest stille modellen die momenteel verkrijgbaar is. Het zeer lage geluidsniveau van 67 dB maakt deze wasmachine ideaal om vlak bij je slaap- of werkkamer te plaatsen. Een ander voordeel is de aanwezigheid van een stoomfunctie: zo kun je jouw kleding opfrissen en heb je daarnaast veel minder strijkwerk.

Het belangrijkste nadeel van deze wasmachine is de bouwkwaliteit. Deze is basisklasse en dit betekent dat de machine is gemaakt van minder sterke materialen. Over het algemeen hebben dergelijke wasmachines een kortere levensduur. Ook de mate van onderhoud en de het intensieve gebruik hebben hier invloed op.

Conclusie Haier HW80-B14636N

Ben je op zoek naar een van de beste stille wasmachines? Dan is dit type zeker aan te raden. Daarnaast is dit model zeer energiezuinig en maak je gebruik van handige extra’s. Een mogelijk nadeel is de mindere bouwkwaliteit, maar hier kun je het optimale uithalen wanneer je voorzichtig met de wasmachine omgaat. Een ander model van de fabrikant is de Haier HW80-B16636N.