Haier HW80-B16636N wasmachine

Je kunt verschillende eisen stellen aan de aanschaf van een wasmachine. En wanneer je het belangrijk vindt om een zuinige wasmachine aan te schaffen is het zeker aan te raden om te letten op de energieklasse. Ben je op zoek naar een zuinige en betaalbare wasmachine? Een van je mogelijkheden is de Haier HW80-B16636N. Deze wasmachine voldoet aan beide eisen maar heeft meerdere handige extra’s. Hier lees je alles wat je moet weten over deze wasmachine: zo wordt het nog makkelijker om een goede wasmachine te kiezen.

Haier HW80-B16636N

Haier HW80-B16636NDe Haier HW80-B16636N is een goede energiezuinige wasmachine waarmee je zowel grote als kleine ladingen met wasgoed kunt wassen. Deze machine is onder andere voorzien van een koolborstelloze motor waardoor je veel minder last hebt van trillingen en geluid. De wasmachine heeft een topklasse bouwkwaliteit maar is daarnaast ook gunstig geprijsd. Verder is de machine voorzien van 16 wasprogramma’s, waaronder voor gordijnen, sportkleding en zijde.

In de doos

  • Haier HW80-B16636N
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Haier wasmachine

Wanneer je een nieuwe wasmachine aanschaft is het belangrijk om deze eerst goed te installeren. Dit doe je door de wasmachine op een vlakke en stevige ondergrond te plaatsen en in de buurt van een watertoevoer en geaard stopcontact. Online vind je instructievideo’s voor het installeren van je wasmachine, maar je kunt ook gebruik maken van de handleiding. Je kunt er ook voor kiezen om je wasmachine te laten installeren door een ervaren installateur.

Specificaties

  • Energieklasse: A
  • Vulgewicht: 8 kg
  • Geluidsniveau: 70 dB
  • Toerental: 1600 rpm
  • Aantal wasprogramma’s: 16 

Bediening en onderhoud

Hoe moet je Haier wasmachines bedienen? Dit gaat erg gemakkelijk middels het paneel aan de voorzijde van de machine. Met de draaiknop kies je voor het gewenste programma: op de display lees je belangrijke informatie af, bijvoorbeeld over de temperatuur en de duur van het programma. Wasmiddel toevoegen doe je via de klep aan de linkerzijde. Je kunt direct op start drukken, maar het is ook mogelijk om een programma later te starten met de startuitstel-functie.

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk gebruik maken van je nieuwe wasmachine. Het is dan ook belangrijk om deze goed te onderhouden. Controleer het filter regelmatig op viezigheid: zo voorkom je verstoppingen en kan de machine het water goed wegpompen. Daarnaast is het ook slim om de trommel af en toe schoon te maken. De Haier HW80-B16636N is een sterke wasmachine, maar je verlengt de levensduur nog meer met goed onderhoud.

Voor- en nadelen

De Haier HW80-B16636N heeft meerdere voordelen. De wasmachine is in de eerste plaats voorzien van een koolborstelloze Direct Motion motor. Hierdoor heb je veel minder last van trillingen en geluid. dit heeft ook positieve invloed op het geluidsniveau van de wasmachine. Deze is met 70 dB tijdens centrifugeren vrij laag en zorgt voor geen of minimale hinder.

Een nadeel is dat deze wasmachine niet voorzien is van een goede bodem- of overloopbeveiliging. Dit betekent dat de watertoevoer niet automatisch afsluit als er sprake is van een storing of defect.

Conclusie Haier HW80-B16636N

Dit model is een ideale keuze wanneer het washok in de buurt van je woon-, werk- of slaapkamer staat. Dankzij het lage geluidsniveau merk je er amper iets van als de wasmachine aanstaat. Het is daarom zeker een goede keuze voor jouw woning. Ook een aanrader is de Haier HW90-B14979.