LG GC3709S1 wasmachine

In het vinden van de beste wasmachines zijn er verschillende zaken waar je op kunt letten. Wellicht heb je allergie of snel huidirritatie en wil je graag een wasmachine met een goed wasprogramma tegen allergieën. De LG GC3709S1 is hierbij een van je mogelijkheden. Op deze website lees je de productbeschrijvingen van tientallen wasmachines en kun je deze met elkaar vergelijken om zo de juiste keuze te maken. Deze pagina bevat de belangrijkste specificaties van dit model: ontdek alle specificaties, voor- en nadelen van deze wasmachine!

LG GC3709S1

LG GC3709S1 wasmachineDe LG GC3709S1 is een wasmachine met een trommelinhoud van 9 kg. Dit maakt deze wasmachine geschikt voor de wasgoed van 3 tot 4 personen. Ook beddengoed wordt in een keer gewassen dankzij de ruime trommel. Deze wasmachine is voorzien van het TurboWash 39 programma: je kleding was je hiermee binnen 39 minuten schoon. Je hebt bij het toetel altijd de mogelijkheid om stoom toe te voegen aan een programma, zodat je jouw kleding nog beter reinigt. Verder is deze wasmachine voorzien van AI DD technologie: de trommelbewegingen passen zich aan op de was, waardoor deze langer nieuw blijft.

In de doos

  • LG GC3709S1
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de LG wasmachine

Wil je de LG GC3709S1 in gebruik gaan nemen? Dan moet je de wasmachine eerst installeren. Je krijgt altijd een handleiding meegeleverd waarin staat hoe je de installatie moet uitvoeren. Het is ook mogelijk om je aankoop te doen bij een winkel die installatie-service biedt. Houd er wel rekening mee dat hier vaak extra kosten aan zijn verbonden.

Specificaties

  • Energieklasse: A
  • Vulgewicht: 9 kg
  • Geluidsniveau: 71 dB
  • Toerental: 1400 rpm
  • Aantal wasprogramma’s: 14

Bediening en onderhoud

De bediening van deze wasmachine is erg eenvoudig en heb je snel onder de knie. Het is onder andere mogelijk de LG GC3709S1 via app te bedienen: zo kies je op afstand een programma en geef je aan hoe vuil je was is, zodat het programma daarop afgestemd wordt. Met de draaiknop in het bedieningspaneel kun je zelf ook het gewenste wasprogramma selecteren en op start drukken, nadat je het wasmiddel hebt toegevoegd.

Hoe moet je jouw wasmachine onderhouden? Met een wasmachine van middenklasse bouwkwaliteit, zoals dit type, is het slim om af en toe het filter te controleren en deze indien nodig te reinigen. Zo voorkom je dat vuil zich gaat ophopen en het water niet goed kan weglopen. Daarnaast is het goed om de trommel te controleren op vuil om zo nare geurtjes te voorkomen.

Voor- en nadelen

Welke voordelen heeft deze LG wasmachine? Het is in de eerste plaats een groot voordeel dat je jouw kleding in 39 minuten kunt schoonwassen. Daarnaast is de wasmachine voorzien van een Anti-Allergie programma waarmee pollen en dierenharen verwijderd worden. Zo heb je minder last van huidirritatie en was je ook babykleertjes goed schoon.

Een nadeel van dit model is dat er geen automatische wasmiddeldosering is. Hierdoor loop je het risico teveel wasmiddel te gebruiken waardoor je kleding minder lang mooi blijft.

Conclusie LG GC3709S1

De LG GC3709S1 is vooral een goede keuze wanneer je waarde hecht aan de aanwezigheid van een anti-allergie programma. In dit geval is dit model een uitstekende aankoop. Verder is deze wasmachine ook aan te raden vanwege het snelprogramma en de energiezuinigheid. Een andere goede optie kan de LG GC3V708S2 TurboWash 39 zijn.