LG GC3M108N3 wasmachine

Wellicht heb je een nieuwe wasmachine nodig maar heb je geen ruim budget beschikbaar. Het is dan belangrijk om goed te kijken naar de mogelijkheden: er zijn ook wasmachines die goedkoper zijn, zonder dat je direct inlevert op kwaliteit. Hier vind je de belangrijkste specificaties, voor- en nadelen van de LG GC3M108N3, een betaalbare wasmachine van het merk LG. Ontdek alle informatie en vergelijk dit met de andere productbeschrijvingen op deze pagina. Op deze manier ben je in staat om een weloverwogen keuze te maken.

LG GC3M108N3

LG GC3M108N3 Direct DriveDe LG GC3M108N3 is een betaalbare wasmachine met een vulgewicht van 8 kg, waardoor je de was van 2 tot 3 personen kunt wassen. Er zijn verschillende programma’s beschikbaar waardoor het mogelijk is om onder andere voor sportkleding of katoen een apart programma te selecteren. Deze wasmachine is voorzien van de 6 Motion technologie: er zijn verschillende bewegingen voor textiel waardoor je kleding langer in goede staat blijft. Verder is het gemakkelijk om tussendoor wasgoed toe te voegen dankzij de start/pauze-knop.

In de doos

  • LG GC3M108N3
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de LG wasmachine

De installatie van de wasmachine kost je niet veel tijd en kun je zelf goed uitvoeren. Je krijgt altijd een handleiding meegeleverd waarin staat aangegeven welke stappen je moet ondernemen. Door de wasmachine veilig en goed aan te sluiten kun je optimaal gebruik gaan maken van je nieuwe huishoudelijke apparaat. Online vind je ook instructievideo’s voor de installatie van een wasmachine.

Specificaties

  • Energieklasse: D
  • Vulgewicht: 8 kg
  • Geluidsniveau: 75 dB
  • Toerental: 1400 rpm
  • Aantal wasprogramma’s: 14

Bediening en onderhoud

Deze wasmachine van LG is gemakkelijk te bedienen: dit gebeurt via het bedieningspaneel aan de voorzijde. Hiermee selecteer je het programma en druk je op start. De wasmachine aan- en uitzetten doe je middels de knop op de display. Zodra je een programma hebt gekozen voeg je het wasmiddel toe en druk je op start. Ook is het mogelijk om de start van je programma uit te stellen.

Het is belangrijk om een wasmachine goed te onderhouden en dit is ook het geval bij de LG GC3M108N3. Hoe beter je de wasmachine onderhoudt, hoe langer de levensduur en hoe beter deze investering is. Zorg daarom voor regelmatige controle van het filter en de trommel: hiermee voorkom je verstoppingen en kan de wasmachine het water altijd goed wegpompen. Daarnaast is het ook belangrijk om de wasmiddellade schoon te maken na gebruik. Zo weet je zeker dat er zich geen schimmel kan gaan vormen.

Voor- en nadelen

De aanwezigheid van een koolborstelloze motor is een van de voordelen: zo is er veel minder sprake van trillingen en geluid. Verder beschikt de wasmachine over een 6 Motion technologie waarmee de beste trommelbewegingen worden toegepast, afhankelijk van het type textiel. Voor meer stille wasmachines kun je het beste de wasmachine aanbiedingen pagina in de gaten houden.

Er zitten ook nadelen aan de LG GC3M108N3. Deze wasmachine beschikt niet over TurboWash waarmee je jouw kleding nog sneller kunt wassen. Veel andere LG wasmachine hebben wel deze functie. Verder beschikt deze machine ook niet over stoom om je was nog grondiger te reinigen.

Conclusie LG GC3M108N3

We hebben het hier over een prima instapmodel welke je aanschaft met een minder budget. Je levert wel in op de aanwezigheid van handige functies die je bij andere LG modellen wel krijgt. Toch is dit model een goede keuze als je een toestel zoekt met een prima prijs-kwaliteitverhouding. Een andere optie zou de LG GC3V309N4 kunnen zijn.