LG GC3V708S2 TurboWash 39 wasmachine

Ben je op zoek naar de beste stille wasmachine? Met de keuze uit tientallen mogelijkheden kan het lastig zijn om een goed model te kiezen. Bepaal daarom eerst welke eisen jij stelt aan een wasmachine. Wil je graag een energiezuinig model of vind je een lage prijs belangrijk? In je zoektocht naar een wasmachine met een goede prijs-kwaliteitverhouding is onder andere de LG GC3V708S2 TurboWash 39 een optie. Hier lees je alle informatie over deze wasmachine, waaronder de specificaties, voor- en nadelen. Ontdek het hier allemaal!

LG GC3V708S2 TurboWash 39

LG GC3V708S2 TurboWash 39De LG GC3V708S2 TurboWash 39 is een wasmachine van het merk LG. De naam TurboWash 39 geeft aan dat deze wasmachine binnen 39 minuten een halve belading kleding schoon wast. De machine heeft een trommelinhoud van 8 kg en heeft energieklasse A: dit betekent dat je een energiezuinige keuze maakt en je gedurende de levensduur veel geld kunt besparen. Het toestel is voorzien van verschillende functies, waaronder een speciaal Steam+ programma voor het verwijderen van dierenharen en pollen.

In de doos

  • LG GC3V708S2 TurboWash 39
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de LG wasmachine

De LG GC3V708S2 TurboWash 39 moet eerst geïnstalleerd worden voordat je de machine in gebruik kunt nemen. Je krijgt altijd een handleiding meegeleverd waarin staat uitgelegd welke stappen je moet ondernemen voor de installatie. Plaats de wasmachine altijd op een vlakke ondergrond en in de buurt van een geaard stopcontact. Met de aan- en afvoerslang sluit je de wasmachine aan op de watertoevoer.

Specificaties

  • Energieklasse: A
  • Vulgewicht: 8 kg
  • Geluidsniveau: 71 dB
  • Toerental: 1400 rpm
  • Aantal wasprogramma’s: 14

Bediening en onderhoud

Het is erg gemakkelijk om deze wasmachine van LG in gebruik te nemen. Je kunt middels de draaiknop een programma selecteren. In het display naast de knop kies je extra functies zoals de temperatuur, het toerental en de stroom. Op het scherm zie je ook staan hoe lang een wasprogramma duurt en tussendoor zie je staan hoe lang deze nog bezig is. Voeg het wasmiddel toe en eventueel wasverzachter. Daarna druk je op start of kies je voor startuitstel. Het is mogelijk om tussendoor was toe te voegen. De bediening van deze wasmachine kan ook via de app.

Het is belangrijk om een wasmachine goed te onderhouden. Hiermee zorg je voor een langere levensduur. De LG GC3V708S2 TurboWash 39 heeft een middenklasse bouwkwaliteit: door eens in de zoveel tijd het filter en de trommel te reinigen, haal je het optimale uit de levensduur van je wasmachine. Reinig ook de wasmiddellade, dit gebeurt bij dit model niet automatisch.

Voor- en nadelen

Welke voordelen heeft de LG GC3V708S2 TurboWash 39? In de eerste plaats is het een voordeel dat je gemakkelijk een snel programma kiest waarmee je was in 39 minuten schoon is. Daarnaast is het Steam+ programma een groot voordeel: ideaal wanneer je babykleertjes hygiënisch wilt wassen. Dankzij AI DD worden de trommelbewegingen aangepast op het wasgoed en blijft je kleding langer mooi.

Een nadeel van dit huishoudelijke apparaat is dat het model niet beschikt over automatische wasmiddeldosering. Daarnaast moet je zelf de wasmiddellade reinigen omdat deze niet zelfreinigend is.

Conclusie LG GC3V708S2 TurboWash 39

Wil je deze wasmachine kopen? De LG GC3V708S2 TurboWash 39 is een goede wasmachine die niet alleen snelheid biedt, maar ook energiezuinigheid en tal van andere handige opties. Het is dan ook zeker aan te raden om deze wasmachine of de Whirlpool FFS 7458 W EE aan te schaffen wanneer je wasmachines vergelijken wilt.