LG LC1R7N2 TurboWash 59 wasmachine

Het kopen van een nieuwe wasmachine is niet altijd een makkelijke taak. Wanneer je weet wat je wilt zijn er nog genoeg aandachtspunten om mee te nemen. Indien je vooral zoekt naar een model dat veel ruimte biedt voor genoeg wasgoed is de LG LC1R7N2 TurboWash 59 wellicht een goede keuze. Op deze pagina vindt je alle informatie over dit model en krijg je een duidelijk beeld van alle voor- en nadelen. Zo wordt het een stuk makkelijker om een goede keuze te maken voor een wasmachine waar je lang plezier van hebt.

LG LC1R7N2 TurboWash 59

LG LC1R7N2 TurboWash 59De LG LC1R7N2 TurboWash 59 is een wasmachine van het merk LG die beschikt over de bekende TurboWash technologie. Hiermee is het mogelijk om een halve belading binnen 59 minuten te wassen. De wasmachine biedt daarnaast ruimte aan 17 kg wasgoed en heeft 14 programma’s om uit te kiezen. Ook is het model voorzien van een stoomprogramma voor het verwijderen van pollen en dierenharen.

In de doos

  • LG LC1R7N2 TurboWash 59
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de LG wasmachine

De LG LC1R7N2 TurboWash 59 moet eerst geïnstalleerd worden voordat je er gebruik van kunt maken. Sluit de wasmachine aan op de watertoevoer en op een geaard stopcontact. Ook moet de machine altijd op een vlakke ondergrond geplaatst worden. Je krijgt standaard een handleiding meegeleverd waarin staat uitgelegd welke stappen je moet ondernemen in de installatie van je nieuwe wasmachine.

Specificaties

  • Energieklasse: E
  • Vulgewicht: 17 kg
  • Geluidsniveau: 74 dB
  • Toerental: 1100 rpm
  • Aantal wasprogramma’s: 14

Bediening en onderhoud

Het is vrij eenvoudig om LG wasmachines te bedienen. Deze wasmachine is voorzien van verschillende toevoegingen voor optimaal gebruiksgemak. Zo beschik je over een kledingbeschermende trommel en kun je tussentijds was toevoegen. Verder biedt de wasmachine meerdere programma’s en kun je onder andere de stoomfunctie toevoegen via de display. Ook selecteer je hier de startuitstel-functie.

Met de LG LC1R7N2 TurboWash 59 kies je voor een wasmachine met middenklasse bouwkwaliteit. Het uitvoeren van onderhoud is een belangrijk onderdeel in het verlengen van de levensduur van een wasmachine. Controleer niet alleen de trommel op vuil, maar check ook regelmatig het filter. Hier kan vuil gaan vastzitten en dit kan voor verstopping zorgen. Maak ook de wasmiddellade schoon om zo vuil en schimmel te voorkomen. Hoe beter het onderhoud, hoe langer jij profiteert van een wasmachine in topconditie.

Voor- en nadelen

Een groot voordeel van het huishoudelijke apparaat is de ruime inhoud: je kunt maar liefst 17 kg aan wasgoed kwijt. Hiermee is de wasmachine ideaal voor grotere huishoudens. Ook is het een voordeel dat je gebruik kunt maken van de TurboWash functie. Het stoomprogramma biedt vooral voordeel bij allergieën of wanneer je babykleertjes hygiënisch wilt wassen.

Een mogelijk nadeel van dit toestel is het hoge geluidsniveau van 78 dB. Dit maakt de wasmachine luidruchtig tijdens het centrifugeren en dit zorgt voor de nodige hinder. Daarnaast heeft de wasmachine energieklasse E en is deze niet zeer zuinig in gebruik.

Conclusie LG LC1R7N2 TurboWash 59

We kijken hier naar een wasmachine met enkele grote voordelen, maar ook met nadelen die zwaar kunnen wegen. Wil je graag een ruime wasmachine, dan is dit model zeker een goede keuze. Hecht je echter veel waarde aan geluidsniveau en energiezuinigheid, dan is dit een minder goede keuze. Bepaal voor jezelf wat je belangrijk vindt en baseer hier je keuze op. Check ook eens de LG GC3M108N3.