Miele wasmachines – Wasmachines in topklasse bouwkwaliteit

Wanneer je zoekt naar een goede wasmachine waar je gegarandeerd lang mee kunt doen, is de kans groot dat je uiteindelijk uitkomt bij Miele. Miele is een van de bekende merken voor huishoudelijke apparaten. Niet alleen voor stofzuigers en vaatwassers maar ook voor goede wasmachines kun je bij dit merk terecht. De Miele wasmachines zijn vaak duurder in aanschaf, maar bieden iets dat bij veel merken nog ontbreekt: zeer goede kwaliteit en vrijwel onslijtbare machines die jarenlang in topconditie blijven. Dit is precies wat je nodig hebt wanneer je zoekt naar een goede wasmachine waar je dagelijks gebruik van kunt maken. En omdat je de keuze hebt uit heel veel modellen is het altijd mogelijk om het gewenste model aan te schaffen.

Miele wasmachines

Miele wasmachineEr is voor ieder wat wils in de zoektocht naar misschien wel de beste wasmachines van Miele. De wasmachines zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Je kunt vooral veel modellen vinden met een zeer goede bouwkwaliteit. Daar kun je in ieder geval verzekerd van zijn. Kies je voor een model als de Miele WWR 760 WPS, dan kies je voor een wasmachine met een toerental van 1600 rpm, waarmee jouw was nog sneller en beter droog wordt. Deze machine is daarnaast ook voorzien van handige functies zoals PowerWash en TwinDos. Wil je veel was tegelijk wassen? Een wasmachine als de Miele WSG 663 WCS heeft een vulgewicht van 9kg: het is mogelijk om was van 4 personen of meer te wassen.

Miele wasmachines bieden niet alleen een goede bouwkwaliteit, maar zijn daarnaast ook gemakkelijk te bedienen. Een doorsnee Miele wasmachine heeft een handig scherm met daarnaast een draaiknop, waarmee je snel het gewenste programma kiest. Onder andere de Miele WSD 663 WCS is voorzien van een duidelijk scherm waar je alle belangrijke informatie snel op afleest. Het gebruik van jouw wasmachine was nog nooit zo makkelijk.

Wat zijn de voordelen van Miele wasmachines?

Een Miele wasmachine als de Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 brengt een aantal grote voordelen met zich mee. Een groot voordeel is dat de machines van dit merk een zeer goede bouwkwaliteit hebben, hier staan ze dan ook om bekend. Dit betekent dat je met een Miele wasmachine kiest voor een machine die jarenlang meegaat, zonder dat er sprake is van erge slijtage. Dit is bij andere merken wel sneller het geval: de wasmachines van deze merken zijn dan ook vaak goedkoper in de aanschaf. Miele is daarnaast ook een vooruitstrevend merk dat continu op zoek is naar verbeteringen in haar producten. Je kunt dan bij dit merk ook altijd terecht voor wasmachines die zijn uitgerust met geavanceerde technologieën voor het beste wasresultaat.

Hoe werkt een Miele wasmachine?

Een wasmachine van Miele heeft geen ingewikkelde werking. Zodra je de was in de trommel het gedaan, kun je via het duidelijke menu een programma kiezen. Daarna voeg je de wasmiddel en eventueel de wasverzachter toe. Daarna druk je op start en zal de wasmachine beginnen met de toevoer van water, dat zich opwarmt en vermengt met het wasmiddel. Wil je dat een programma pas later van start gaat? Kies dan voor de startuitstel-functie, waarmee je zelf bepaalt wanneer je wasmachine gaat beginnen met een wasprogramma. Als laatste zal de wasmachine gaan centrifugeren, waarbij de kleding zoveel mogelijk droog wordt gemaakt. Zo profiteer jij sneller van droge was.

Speciale functies van een Miele wasmachine

Er zijn een aantal functies waar vrijwel alle Miele wasmachines mee zijn uitgerust. Een van de belangrijkste functies is de PowerWash: hiermee wordt er veel minder water gebruikt dan nodig, maar profiteer je alsnog van schone was. TwinDos is ook een speciale functie: dit doseringssysteem bepaalt hoeveel wasmiddel er toegevoegd moet worden. Zo verbruik je niet onnodig teveel wasmiddel en wasverzachter. Alle Miele wasmachines hebben een SoftCare trommel, die ervoor zorgt dat de kleding minder snel slijt en nauwelijks kreukt. Een goede optie is bijvoorbeeld de Miele WWG 760 WPS TwinDos AllWater.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Ben je van plan een wasmachine van Miele aan te schaffen? Kijk dan eerst goed naar de belangrijkste aandachtspunten, zodat je er zeker van bent dat je de juiste keuze maakt. Zo is het slim om eerst te kijken naar het vulgewicht en de energieklasse, maar ook naar de aanwezigheid van functies en handige extra’s. Kijk ook naar het type waterbeveiliging, speciale wasprogramma’s, de aanwezigheid van een koolborstelloze motor en het geluidsniveau. Zo kies je zeker voor een wasmachine die helemaal aan je wensen voldoet. Verlies ook je budget niet uit het oog: door van tevoren te bepalen hoeveel je maximaal wilt uitgeven aan een nieuwe wasmachine is het nog makkelijker om je hieraan te houden, want een goedkope wasmachine vind je niet bij de fabrikant.

De belangrijkste gegevens over de Miele wasmachine in één oogopslag:

  • Wasmachines met PowerWash en TwinDos voor topresultaat
  • Kies voor de machine die aan jouw wensen voldoet
  • Zeer stille wasmachines onder 71 dB