Miele WSA 033 WCS wasmachine

Miele is een van de topmerken op het gebied van wasmachines en dat is niet voor niets. Vrijwel alle modellen van dit merk zijn van topklasse bouwkwaliteit en gaan dan ook traditiegetrouw lang mee. Wel is bekend dat de Miele wasmachines een hoge aanschafprijs hebben. Wil je graag een wasmachine van dit merk maar niet teveel betalen? Een van je mogelijkheden is de Miele WSA 033 WCS. Hier lees je een complete productbeschrijving van dit model en ontdek je alle voor- en nadelen!

Miele WSA 033 WCS

Miele WSA 033 WCSDe Miele WSA 033 WCS is een wasmachine die de was van 1 persoon reinigt. De machine heeft een capaciteit van 7 kg, een geluidsniveau van 72 dB en energieklasse B. Je bent in staat om veel geld te besparen gedurende de levensduur van deze wasmachine. Deze Miele wasmachine is voorzien van een ProfiEco koolborstelloze motor voor minder trillingen en geluid, waardoor je nooit last hebt van teveel herrie tijdens het centrifugeren.

In de doos

  • Miele WSA 033 WCS
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Miele wasmachine

Een wasmachine moet goed geïnstalleerd worden wil je hier optimaal en veilig gebruik van kunnen maken en dit is ook het geval bij de Miele WSA 033 WCS. Deze wasmachine wordt op een vlakke ondergrond geplaatst, nabij een geaard stopcontact en de watertoevoer. Je krijgt een aanvoer- en afvoerslang geleverd waarmee je zelf aan de slag kunt met de installatie. In de handleiding staat beschreven hoe je aan de slag moet. Het is ook mogelijk om dit uit te laten voeren door een ervaren professional.

Specificaties

  • Energieklasse: B
  • Vulgewicht: 7 kg
  • Geluidsniveau: 72 dB
  • Toerental: 1400 rpm
  • Aantal wasprogramma’s: 12 

Bediening en onderhoud

Het is vrij eenvoudig om deze wasmachine van Miele te bedienen. Aan de voorzijde zit een draaiknop: hiermee selecteer je een van de 12 programma’s. Je kunt onder andere een programma kiezen voor outdoorkleding en jeans, maar ook wanneer je je kleding kort wilt opfrissen is hier een speciaal programma voor. Voeg eerst het wasmiddel en eventueel wasverzachter toe en druk daarna op start. Het is ook mogelijk om startuitstel toe te passen. Tussentijds was toevoegen kan ook bij deze wasmachine van Miele

Hoe moet je de Miele WSA 033 WCS onderhouden? Deze wasmachine heeft een topklasse bouwkwaliteit, waardoor je kunt rekenen op een lange levensduur. Toch is het belangrijk om regelmatig het filter te controleren op vuil. Dit kan zich hier ophopen en ervoor zorgen dat water niet goed weggepompt kan worden. Maak ook de trommel schoon om nare geurtjes te voorkomen. De wasmachine heeft een zelfreinigende wasmiddellade wat voor minder onderhoud zorgt.

Voor- en nadelen

Het apparaat heeft een aantal voordelen. Zo is de wasmachine voorzien van een SoftCare trommel: deze heeft een speciale structuur waardoor je wasgoed langer mooi blijft. Verder heb je veel minder last van trillingen en geluid door de aanwezigheid van een ProfiEco koolborstelloze motor.

Een nadeel van de Miele WSA 033 WCS is het ontbreken van TwinDos: veel andere Miele wasmachines zijn hier wel mee uitgerust. Je kunt hierdoor het wasmiddel niet automatisch doseren. Ook heeft deze machine geen PowerWash 2.0.

Conclusie Miele WSA 033 WCS

Dit toestel is vooral een goede keuze wanneer je graag een betaalbare Miele wasmachine wilt aanschaffen. Deze uitvoering is minder uitgebreid dan andere modellen en beschikt onder andere niet over TwinDos en Powerwash 2.0. Wanneer je deze functies goed kunt missen is het apparaat een uitstekende aankoop. Wasmachines met elkaar vergelijken? Vergeet dan ook de Miele WSD 323 WCS PowerWash 2.0 niet.