Miele WSG 663 WCS wasmachine

Ben je op zoek naar een wasmachine die aan al je wensen voldoet? Dan is het eerst belangrijk om in kaart te brengen welke eisen jij stelt aan je nieuwe wasmachine. Wanneer je het vooral belangrijk vindt om energiezuinig en stil te wassen heb je al verschillende mogelijkheden. Een hiervan is de Miele WSG 663 WCS: een topkwaliteit wasmachine van het bekende merk Miele. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over deze machine. Zo kun jij bepalen of het voor jou ook de beste keuze is!

Miele WSG 663 WCS

Miele WSG 663 WCS TwinDosDe Miele WSG 663 WCS is een ruime en energiezuinige wasmachine. Deze is onder andere voorzien van automatische wasmiddeldosering door middel van TwinDos. Verder biedt deze wasmachine de mogelijkheid om gebruik te maken van speciale CapDosing wascapsules. Deze gebruik je bij delicate stoffen om er zo voor te zorgen dat je kleding langer meegaat. Het huishoudelijke apparaat is voorzien van een koolborstelloze ProfiEco motor en verzekerd daarmee een langere levensduur dan de gemiddelde wasmachine.

In de doos

  • Miele WSG 663 WCS
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Miele wasmachine

Voordat je de wasmachine in gebruik gaat nemen, moet je deze installeren. Dit doe je door de wasmachine aan te sluiten op een geaard stopcontact en de watertoevoer. Je krijgt de belangrijkste benodigdheden geleverd. Ook krijg je een handleiding waarin staat beschreven welke stappen je moet ondernemen. Dit zorgt ervoor dat je zelf aan de slag kunt met het uitvoeren van de installatie.

Specificaties

  • Energieklasse: A
  • Vulgewicht: 9 kg
  • Geluidsniveau: 68 dB
  • Toerental: 1400 rpm
  • Aantal wasprogramma’s: 24 

Bediening en onderhoud

De bediening van de Miele wasmachine is erg eenvoudig. Je kunt er in de eerste plaats voor kiezen om je wasmachine met de hand te bedienen: via het bedieningspaneel kies je het gewenste programma, voeg je middels TwinDos wasmiddel en wasverzachter toe en druk je op start. Ook kun je bij deze wasmachine voor startuitstel kiezen. Verder is het mogelijk om deze wasmachine via de app te bedienen. Je kunt bijvoorbeeld zien hoelang een programma nog duurt en daarnaast kun je een programma ook pauzeren.

Met de Miele WSG 663 WCS kies je voor een wasmachine met topklasse bouwkwaliteit. Je kunt er dan ook vanuit gaan dat deze wasmachine lang meegaat. Toch betekent dit niet dat je geen onderhoud hoeft te verrichten: dit is altijd belangrijk. Zo verleng je de levensduur van je wasmachine en blijft de waskwaliteit hoog. Controleer het filter en de trommel op vuil en maakt deze regelmatig schoon om te profiteren van een optimale werking.

Voor- en nadelen

De aanwezigheid van TwinDos is een groot voordeel van de Miele WSG 663 WCS. Deze functie biedt extra gebruiksgemak en daarnaast blijft je was een stuk langer mooi, omdat je niet onnodig veel wasmiddel gebruikt. Ook is de wasmachine met 68 dB erg stil: je kunt de wasmachine met gemak in een ruimte plaatsen naast de slaap- of werkkamer. De koolborstelloze motor in de wasmachine is ook een voordeel: deze zorgt voor een langere levensduur.

Een nadeel van deze wasmachine is het ontbreken van de PowerWash 2.0, deze is onder andere bij de Miele WWR 760 WPS wel aanwezig. Dit programma biedt de mogelijkheid om een halve belading in 49 minuten schoon te wassen. Daarnaast beschikt deze wasmachine niet over een AllWater systeem met aansluiting voor regenwater.

Conclusie Miele WSG 663 WCS

De Miele WSG 663 WCS is een uitstekende wasmachine met een topklasse bouwkwaliteit. In je zoektocht naar een duurzame en energiezuinige wasmachine is dit model zeker een aanrader. Hecht je veel waarde aan functies zoals PowerWash 2.0? Dan is het slim om nog verder te kijken. Wellicht is de Miele WSA 033 WCS een goede optie bij vergelijk van wasmachines.