Samsung WW80TA049AE wasmachine

Aan welke eisen moet een wasmachine volgens jou voldoen? Hecht je veel waarde aan energieklasse of wil je graag een wasmachine met veel verschillende functies of gebruiksgemak? Wellicht speelt de prijs een grote rol en wil je liever niet teveel betalen voor een nieuwe wasmachine. Als dit laatste het geval is, is een wasmachine als de Samsung WW80TA049AE voor jouw een optie. Hier lees je alles over deze uitvoering en kun je bepalen of deze wasmachine voor jou de juiste keuze is.

Samsung WW80TA049AE

Samsung WW80TA049AE EcoBubbleDe Samsung WW80TA049AE is een wasmachine met energieklasse B: dit stelt je in staat om gedurende de levensduur tientallen euro’s te besparen. Deze uitvoering van Samsung is door de trommelinhoud van 8 kg geschikt voor de was van 2 tot 3 personen. Het toestel is voorzien van de EcoBubble technologie, waarmee wasmiddel vooraf met water wordt vermengd en dit geleidelijk over het wasgoed verspreidt. Dit gebeurt bij een lage temperatuur waardoor je niet teveel water en energie verbruikt. Deze wasmachine is ook voorzien van een stoomfunctie voor het verwijderen van bacteriën en allergenen.

In de doos

  • Samsung WW80TA049AE
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Samsung wasmachine

Voordat je gebruik kunt maken van de wasmachine dient deze eerst correct geïnstalleerd te worden. Je moet de wasmachine op de juiste plek plaatsen, maar ook in de buurt van de watertoevoer en een geaard stopcontact: houd hier van tevoren rekening mee. In de meegeleverde handleiding staat precies beschreven welke stappen je moet ondernemen om de installatie goed uit te voeren.

Specificaties

  • Energieklasse: B
  • Vulgewicht: 8 kg
  • Geluidsniveau: 72 dB
  • Toerental: 1400 rpm
  • Aantal wasprogramma’s: 14 

Bediening en onderhoud

Hoe moet je deze wasmachine van Samsung bedienen? Deze wasmachine heeft 14 programma’s om uit te kiezen: je selecteert een programma via de draaiknop aan de voorzijde. Daarna kun je nog functies kiezen zoals de stoomfunctie of startuitstel, waarmee je bepaalt hoe laat een wasprogramma van start gaat. De wasmachine heeft ook een resttijdindicator waarop je afleest hoe lang een programma nog duurt. Je kunt deze wasmachine niet via de app bedienen.

De Samsung WW80TA049AE heeft een middenklasse bouwkwaliteit: dit betekent dat je wat meer aandacht moet geven aan het onderhoud. Deze wasmachine heeft een zelfreinigende wasmiddellade, waar je zelf niets meer aan hoeft te doen. Wel is het belangrijk om de trommel en het filter regelmatig te controleren, zodat je vuil kunt weghalen. Dit voorkomt opstoppingen, nare geurtjes en een mindere werking van de wasmachine.

Voor- en nadelen

De aanwezigheid van de EcoBubble technologie zorgt ervoor dat je zuiniger kunt wassen: je verbruikt minder water en daarnaast was je met een lagere temperatuur. Een ander voordeel is het SteamWash programma. Hiermee was je extra hygiënisch en verwijder je bacteriën zeer grondig.

Het model heeft echter ook nadelen: zo is er geen sprake van AutoDose voor de automatische dosering van wasmiddel. Ook heeft de wasmachine geen AddWash deur waarmee je tussendoor nog wasgoed kunt toevoegen.

Conclusie Samsung WW80TA049AE

De Samsung WW80TA049AE is naast een betaalbare wasmachine ook een van de beste wasmachines van dit moment. Omdat het toestel niet heel duur is, lever je wel iets in op een aantal vlakken, zoals de AutoDose en bediening via app. Gelukkig is deze wasmachine energiezuinig en kun je gemakkelijk bacteriën verwijderen, bijvoorbeeld uit babykleertjes. Wasmachines vergelijken? Kijk dan ook eens naar de Samsung WW80T734ABH.