Siemens wasmachines – Altijd energiezuinig wassen

Siemens is geen onbekende naam als het gaat om huishoudelijke apparaten. Het merk gooit vooral hoge ogen als het gaat om wasmachines. Naar eigen zeggen zijn de Siemens wasmachines voorzien van de modernste technologie en zorgen ze voor een optimaal resultaat. Wanneer je nog op zoek bent naar een goede wasmachine is het dan ook zeker de moeite waard om eens in het assortiment van Siemens te kijken. Je hebt de keuze uit een ruim aanbod van wasmachines, waardoor het goed mogelijk is om het gewenste model te vinden. Dat Siemens wasmachines tot de top behoren is inmiddels geen geheim meer: het is aan jou om dit zelf te gaan ontdekken.

Siemens wasmachines

Siemens wasmachineMet een wasmachine van Siemens ben je niet alleen verzekerd van energiezuinig wassen, maar kies je ook voor het optimale gebruiksgemak. Er wordt gebruik gemaakt van diverse technieken die het voor jou mogelijk maken om zo snel en makkelijk mogelijk te wassen. Zo kun je gebruik maken van automatische dosering van je wasmiddel, maar wordt het verbruik van water ook automatisch afgestemd op de hoeveelheid was in de trommel. Onder andere de Siemens WM14UP70NL is uitgerust met Intelligent Dosing, waardoor je kiest voor optimaal gemak. Ook de Siemens WM14VKH7NL heeft deze functies, maar biedt daarnaast ook energiebesparing.

Er zijn ook genoeg energiezuinige modellen te vinden in het assortiment van Siemens. Zo kun je onder andere de Siemens WM14VEH7NL kiezen met energieklasse A. Hoe hoger de energieklasse, hoe meer je per jaar kunt besparen. De kwaliteit van een goede wasmachine is belangrijk: je vindt dan ook tal van Siemens wasmachines met een goede bouwkwaliteit. Wil je graag kleding snel even opfrissen? Kies dan voor een machine met SensoFresh, zoals de Siemens WM6HXF71NL.

Wat zijn de voordelen van Siemens wasmachines?

Er zitten verschillende voordelen verbonden aan de keuze voor een Siemens wasmachine. In de eerste plaats heb je de keuze uit verschillende modellen in diverse prijscategorieën. Wat je budget ook is, je kunt bij Samsung altijd een geschikte optie vinden. En je hoeft niet bang te zijn dat je inlevert op kwaliteit, want de Samsung wasmachines zijn allemaal van topkwaliteit en staan niet voor niets aan de top als het gaat om levensduur. Daarnaast kun je online heel makkelijk en snel zien welke wasprogramma’s een machine heeft en van welke functies je gebruik kunt maken.

Hoe werkt een Siemens wasmachine?

Een Siemens wasmachine werkt erg eenvoudig. Zo hoef je alleen de was in de trommel te doen en een gewenst programma te kiezen. Voeg vervolgens de wasmiddel toe en druk op start. Daarna wordt het water toegevoegd en gemengd met de juiste hoeveelheid wasmiddel. De trommel draait zowel links- als rechtsom om de was goed te vermengen met de wasmiddel, zodat alles goed schoon wordt. Daarna wordt het zeepwater weggepompt en zal de wasmachine gaan centrifugeren. Zo ben jij verzekerd van was die nog maar heel even hoeft te drogen voordat je kunt gaan strijken of de was in de kast kunt leggen.

Speciale functies van een Siemens wasmachine

Een Siemens wasmachine is uitgerust met een aantal speciale functies, waaronder de Intelligent Dosing (niet aanwezig op de Siemens WM14UU00N). Dit houdt in dat de wasmachine automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel toevoegt, zodat je niet onnodig teveel gebruikt. Hetzelfde geldt voor de toevoeging van wasverzachter. Verder zijn er ook een aantal wasmachines met speciale iSensoric sensoren, die het programma aanpassen op de was in de trommel. Het is ook mogelijk om voor een machine te kiezen met de SensoFresh functie: hiermee is het mogelijk om je was snel op te frissen zonder dat je dit hoeft te wassen.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Voordat je een wasmachine van Siemens koopt, is het slim om rekening te houden met een aantal zaken. Vergeet in de eerste plaats niet te kijken naar wat jouw wensen zijn voor een goede wasmachine. Hecht je veel waarde aan energiebesparing? Kijk dan naar de energieklasse van de wasmachine. Vind je het belangrijk dat de wasmachine zo min mogelijk geluid produceert? Kijk dan naar het geluidsniveau van de wasmachine. Alles onder de 71 dB wordt gezien als stil. Verder kun je nog kijken naar de aanwezigheid van gebruiksvriendelijke functies en andere extra’s.

Door van tevoren voor jezelf te bepalen wat jij belangrijk vindt, is het nog beter mogelijk om een wasmachine te vinden die helemaal aan jouw wensen voldoet. Natuurlijk moet een Siemens wasmachine ook binnen jouw budget passen. Bepaal daarom ook hoeveel je maximaal uit wilt geven: het is goed mogelijk om een betaalbare Siemens wasmachine aan te schaffen. Ontdek zelf de mogelijkheden!

De belangrijkste gegevens over de Siemens wasmachine in één oogopslag:

  • Wasmachines in verschillende prijscategorieën
  • Keuze uit handige technologieën zoals Intelligent Dosing en SensoFresh
  • Zeer stille wasmachines onder 71 dB