Siemens WM14N075NL wasmachine

In sommige gevallen wil je vooral een voordelige wasmachine die over de belangrijkste basisfuncties beschikt. De Siemens WM14N075NL is hier een voorbeeld van. Op deze pagina vind je dan ook alle informatie over deze wasmachine en is het nog makkelijker om een goede keuze te maken. Ook kun je deze informatie vergelijken met de informatie van andere wasmachines op deze website. Zo ben je nog beter in staat te bepalen wat voor jou de juiste wasmachine is en profiteert je jarenlang van van een goede keuze.

Siemens WM14N075NL

Siemens WM14N075NLDe Siemens WM14N075NL is een wasmachine in de lagere prijsklasse. Deze wasmachine heeft een vulgewicht van 7 kg en is daardoor geschikt voor het wasgoed van 1 persoon. Het model heeft energieklasse D en is daardoor niet het meest zuinige model van de fabrikant. Wel heb je de keuze uit 15 wasprogramma’s. Het toestel heeft daarnaast een basisklasse bouwkwaliteit, is voorzien van een overloop- en slangbeveiliging en heeft onder andere een beladingssensor en een kledingbeschermende trommel.

In de doos

  • Siemens WM14N075NL
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Siemens wasmachine

Voordat je jouw nieuwe wasmachine in gebruik kunt nemen, moet je deze eerst installeren. Dit is bij de Siemens WM14N075NL ook het geval. Het model moet op een vlakke ondergrond geplaatst worden en aangesloten worden op de watertoevoer en een geaard stopcontact. Met de meegeleverde handleiding is het goed mogelijk om de werkzaamheden zelf uit te voeren. Je kunt jouw wasmachine ook kopen bij een winkel met installatie-service voor extra gemak.

Specificaties

  • Energieklasse: D
  • Vulgewicht: 7 kg
  • Geluidsniveau: 75 dB
  • Toerental: 1400 rpm
  • Aantal wasprogramma’s: 15

Bediening en onderhoud

De bediening van het toestel is eenvoudig. Aan de voorzijde zit een draaiknop waarmee je het gewenste programma voor je was kunt selecteren. Daarnaast zit een display waarop je informatie afleest zoals de temperatuur, het toerental en de duur van een programma. Je kunt bij deze wasmachine van Siemens ook kiezen voor varioSpeed, waarmee je 60% sneller was met hetzelfde resultaat. Voeg de wasmiddel toe en druk op start of maak gebruik van de startuitstel-functie.

De Siemens WM14N075NL heeft een basisklasse bouwkwaliteit en dit betekent dat onderhoud extra belangrijk is. Het is onder andere belangrijk om het filter te controleren: als hier viezigheid blijft zitten kan dit voor verstopping zorgen. Je verlengt de levensduur van je wasmachine door het filter regelmatig te controleren en schoon te maken. Ook is het slim om de trommel schoon te maken. Deze wasmachine is wel voorzien van een zelfreinigende wasmiddellade.

Voor- en nadelen

De Siemens WM14N075NL is voorzien van de varioSpeed functie: je bent hiermee in staat om tot 60% sneller te wassen, zonder dat je hiermee het wasresultaat vermindert. Jouw was is een stuk sneller klaar. Daarnaast is deze wasmachine voorzien van een koolborstelloze motor: hiermee heb je veel minder last van trillingen en geluid, vooral tijdens het centrifugeren.

Het apparaat is een basisklasse wasmachine die over het algemeen een kortere levensduur heeft dan veel andere modellen van de fabrikant. De wasmachine is daarnaast ook niet voorzien van de handige functie IntelligentDosing voor het automatisch doseren van wasmiddel en wasverzachter.

Conclusie Siemens WM14N075NL

Met dit model kies je voor een goede en betaalbare wasmachine met de belangrijkste basisfuncties. Wanneer je de was van 1 persoon wilt wassen en niet teveel geld wilt uitgeven aan je nieuwe wasmachine is het zeker aan te raden om voor de Siemens WM14N075NL te kiezen. Liever een ander model van de fabrikant? Kijk dan eens naar de Siemens WM14VEH7NL.