Siemens WM14UP70NL wasmachine

Een nieuwe wasmachine aanschaffen? Het aanbod is ruim, waardoor het lastig is om een goede aankoop te doen waar je jarenlang van gaat profiteren. Het is belangrijk om meerdere modellen met elkaar te vergelijken en te bepalen waar jij veel waarde aan hecht. Vind je het belangrijk om een slimme wasmachine te kiezen? Op deze pagina vind je een complete productbeschrijving van de Siemens WM14UP70NL, maar kun je daarnaast ook een review lezen, waardoor het nog makkelijker is om te bepalen of deze wasmachine ook voor jou de juiste keuze is.

Siemens WM14UP70NL

Siemens WM14UP70NL intelligentDosingMet de Siemens WM14UP70NL kies je voor een wasmachine met energieklasse C. Het is hierdoor niet de meest energiezuinige wasmachine, maar je kunt hier bij goed gebruik ook mee besparen. Daarnaast is er ruimte voor 9 kg aan wasgoed en is de machine geschikt voor een huishouden tot 4 personen. Met een geluidsniveau van 72 dB bij het centrifugeren kies je voor een stil model dat je perfect naast een slaapkamer of werkkamer kunt zetten. Deze wasmachine is voorzien van functies voor extra makkelijk en voordelig gebruik.

In de doos

  • Siemens WM14UP70NL
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Siemens wasmachine

De installatie van deze wasmachine kun je zelf doen: middels de meegeleverde handleiding is het vrij eenvoudig om dit zelf te doen. Ook vind je video’s online waarin de installatie van een wasmachine uitgebreid wordt uitgelegd. Je kunt er ook voor kiezen om de wasmachine te laten plaatsen: controleer van tevoren altijd of de winkel waar je jouw aankoop doet installatie-service biedt. Op deze manier bespaar je veel tijd en moeite.

Specificaties

  • Energieklasse: C
  • Vulgewicht: 9 kg
  • Geluidsniveau: 72 dB
  • Toerental: 1400 rpm
  • Aantal wasprogramma’s: 14

Bediening en onderhoud

Het gebruik van deze Siemens wasmachine is erg eenvoudig en spreekt voor zich. Aan de voorzijde zit een draaiknop met daaromheen de programma’s, zodat je eenvoudig kunt draaien naar het juiste programma. Op het display naast de draaiknop kun je belangrijke informatie zien over de temperatuur en de duur van een programma. Ook is het mogelijk om voor startuitstel te kiezen. Je programma gaat van start op het door jou gekozen tijdstip.

De Siemens WM14UP70NL heeft een middenklasse bouwkwaliteit. Dit betekent dat goed onderhoud belangrijk is. Deze wasmachine is voorzien van een zelfreinigende wasmiddellade, dat al veel tijd scheelt. Wel moet je zelf het filter en de trommel controleren en schoonmaken, zodat je zeker bent van een optimale werking. Een goed onderhouden wasmachine gaat langer mee.

Voor- en nadelen

Deze wasmachine heeft verschillende voordelen. Zo is de Siemens WM14UP70NL voorzien van IntelligentDosing: een automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter. Zo blijft je was langer mooi. Ook heeft deze wasmachine speciale iSensoric sensoren: ze meten hoe vuil je belading is en passen water- en energieverbruik hierop aan. Verder is de ruime vulcapaciteit ook een groot voordeel.

Een mogelijk nadeel van deze wasmachine is het ontbreken van een stoomfunctie: dit is een extra luxe waarmee je jouw strijkwerk vermindert. Veel andere modellen zijn hier wel mee uitgerust. Ook is het aantal programma’s niet zeer uitgebreid: je bent wel voorzien van de belangrijkste programma’s.

Conclusie Siemens WM14UP70NL

Een wasmachine die niet alleen energie- en waterverbruik aanpast op de was, maar die ook je wasmiddel automatisch doseert: de Siemens WM14UP70NL is een uitstekende aankoop wanneer je zoekt naar een slimme wasmachine. Zoek je een een andere betaalbare machine? Kijk dan eens naar de Asko W4096R.W/2.