Siemens WM14UU00NL wasmachine

Er zijn nauwelijks huishoudens waar geen wasmachine te vinden is. Het is allang geen overbodige luxe meer om dit huishoudelijke apparaat in het bezit te hebben. Toch zijn er nog veel verschillen tussen de modellen onderling en is het goed mogelijk een wasmachine te kiezen die aan al je wensen voldoet. Wil je niet teveel betalen voor een wasmachine maar wil je wel gebruik maken van handige functies? Kijk eens naar de Siemens WM14UU00NL: op deze pagina vind je de complete productbeschrijving/review en is het aan jou om te bepalen of deze wasmachine voor jou de juiste keuze is.

Siemens WM14UU00NL

Siemens WM14UU00NLDe Siemens WM14UU00NL is een middenklasse wasmachine van het bekende merk Siemens. Deze wasmachine is niet alleen relatief goed betaalbaar, maar is ook voorzien van een aantal belangrijke functies. De wasmachine is voorzien van sensoren waardoor water- en energieverbruik aan de belading worden aangepast. De Siemens WM14UU00NL heeft energieklasse C en is hiermee niet het meest zuinige model, maar het is wel mogelijk om hiermee te besparen.

In de doos

  • Siemens WM14UU00NL
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Siemens wasmachine

Het installeren van de wasmachine stelt niet veel voor. Je moet de wasmachine middels de aan- en afvoerslang aansluiten op de watertoevoer en daarnaast zit er ook een stekker aan de machine die je in een geaard stopcontact moet steken. In de meegeleverde handleiding staat alles over de installatie middels illustraties en het gebruik van de wasmachine. Ook kun je online video’s kijken waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je een wasmachine moet installeren.

Specificaties

  • Energieklasse: C
  • Vulgewicht: 9 kg
  • Geluidsniveau: 72 dB
  • Toerental: 1400 rpm
  • Aantal wasprogramma’s: 15

Bediening en onderhoud

Net als alle andere Siemens wasmachines is ook dit model gemakkelijk te bedienen. De wasmachine heeft aan de voorzijde een bedieningspaneel met een draaiknop waarmee je het gewenste programma kiest. Vervolgens voeg je het wasmiddel toe en eventueel wasverzachter. Daarna kun je op start drukken of kies je voor startuitstel. Dit geeft je de mogelijkheid om in te stellen wanneer je wasprogramma van start gaat.

De Siemens WM14UU00NL heeft een middenklasse bouwkwaliteit en dit betekent dat goed onderhoud belangrijk is. Zo geniet je langer van een wasmachine in topconditie. De wasmiddellade is zelfreinigend waardoor je hier zelf geen omkijken naar hebt. Wel is het belangrijk om het filter en de trommel goed te controleren en schoon te maken. Doe dit eens in de zoveel tijd, omdat je hiermee zorgt voor de optimale werking van de wasmachine.

Voor- en nadelen

Met de Siemens WM14UU00NL kies je voor een wasmachine met een koolborstelloze motor: deze zorgt voor veel minder trillingen en geluid. Daarnaast is deze wasmachine voorzien van iSensoric sensoren. Deze meten hoe vuil de belading is en passen het water- en energieverbruik hierop aan. De ruime trommelinhoud van 9 kg is daarnaast ook een groot voordeel.

Deze wasmachine heeft ook enkele nadelen. Zo maak je geen gebruik van de IntelligentDosing functie waarmee je wasmiddel en wasverzachter automatisch doseert. Ook is het niet mogelijk om de wasmachine via app te bedienen.

ConclusieSiemens WM14UU00NL

De Siemens WM14UU00NL is net als de Siemens WM14N075NL een prima wasmachine wanneer je niet teveel wilt betalen maar wel gebruik wilt maken van handige extra’s. Siemens heeft ook andere modellen met meer functies, maar daarvan ligt de prijs ook hoger. Het is aan jou om te bepalen waar je waarde aan hecht.