Siemens WM14VEH7NL wasmachine

Het aanschaffen van een nieuwe wasmachine kan heel wat vragen oproepen. Het is vooral belangrijk dat je weet welke functies jij belangrijk vindt en wat jouw budget is. Zo wordt het makkelijker om een goede keuze te maken. Het aanbod van goede wasmachines is ruim, waardoor het lastiger is om te bepalen wat voor jou de juiste keuze is. Hier lees je meer over de Siemens WM14VEH7NL, een van de topmodellen van het merk Siemens. Aan de hand van informatie, voor- en nadelen kun je een vergelijking maken met andere modellen via de productbeschrijvingen op deze website.

Siemens WM14VEH7NL

Siemens WM14VEH7NL intelligentDosing wasmachineDe Siemens WM14VEH7NL is een wasmachine van het merk Siemens. Deze wasmachine heeft een topklasse bouwkwaliteit, energieklasse A en een zeer laag geluidsniveau van 69 dB. Daarnaast is deze innovatieve wasmachine voorzien van tal van handige functies waarmee je profiteert van optimaal gemak. Het huishoudelijk apparaat heeft een vulcapaciteit van 9 kg en is daardoor geschikt voor huishoudens tot 4 personen. Het is met deze wasmachine mogelijk om een halve belading binnen 59 minuten te wassen.

In de doos

  • Siemens WM14VEH7NL
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Siemens wasmachine

De installatie van de Siemens WM14VEH7NL staat beschreven in de meegeleverde handleiding. Je dient de wasmachine aan te sluiten op de watertoevoer en een geaard stopcontact. Let ook op de ondergrond waar de wasmachine op komt te staan: deze moet vlak zijn. Online vind je handige video’s met uitleg over installatie. Verder is het mogelijk om gebruik te maken van installatieservice voor het installeren van je wasmachine.

Specificaties

  • Energieklasse: A
  • Vulgewicht: 9 kg
  • Geluidsniveau: 69 dB
  • Toerental: 1400 rpm
  • Aantal wasprogramma’s: 19 

Bediening en onderhoud

Het gebruik van deze wasmachine van Siemens is eenvoudig. Je kunt middels de draaiknop een gewenst programma uitkiezen. Vervolgens kun je op de display nog aanpassingen verrichten aan de temperatuur en het toerental. Ook staat op het scherm aangegeven hoe lang een programma duurt. Hier kies je ook voor diverse opties, zoals de instelling van iDos voor de automatische dosering. Het is mogelijk om dit apparaat met de app te bedienen.

De Siemens WM14VEH7NL heeft een topklasse bouwkwaliteit en je kunt er dan ook vanuit gaan dat je niet veel onderhoud hoeft te verrichten. De wasmachine is gemaakt van topkwaliteit onderdelen die lang meegaan. Zorg er wel voor dat je de trommel en het filter regelmatig controleert op vuil. Zo weet je zeker dat je wasmachine in topconditie blijft. Dit heeft ook positieve invloed op de levensduur van de wasmachine.

Voor- en nadelen

De aanwezigheid van IntelligentDosing is een van de grootste voordelen van deze wasmachine. Hierdoor gebruik je nooit onnodig teveel wasmiddel en blijft je was langer mooi. Daarnaast kun je deze wasmachine met de app bedienen. Verder is het lage geluidsniveau ook een groot voordeel, evenals de aanwezigheid van het powerSpeed 59’ programma.

Het apparaat heeft als nadeel dat je geen gebruik kunt maken van een stoomfunctie. Dit is een functie waarmee je kreukels in je wasgoed vermindert waardoor je veel minder strijkwerk hebt. Het ontbreken van deze functie bij deze uitgebreide wasmachine is een gemis.

Conclusie

Ondanks het ontbreken van de stoomfunctie is ditmodel een zeer goede keuze wanneer je op zoek bent naar een wasmachine die niet alleen gemakkelijk te bedienen is, maar ook uitgerust is met handige extra’s. De ruime inhoud, het snelprogramma en het lage geluidsniveau zijn al genoeg redenen om voor deze wasmachine of de Siemens WM14VKH7NL te kiezen.