Whirlpool FFBBE 8448 WEV wasmachine

Een nieuwe wasmachine kopen kan heel wat vragen oproepen. Je wilt niet alleen een goede wasmachine die lang meegaat, maar je wilt ook een machine die perfect past binnen je budget. En ook als je wat minder te besteden hebt is het goed mogelijk om een degelijke wasmachine aan te schaffen. De Whirlpool FFBBE 8448 WEV is hier een voorbeeld van. Hier lees je alles over deze wasmachine van het merk Whirlpool en is het voor jezelf nog makkelijker een vergelijking te maken met andere modellen.

Whirlpool FFBBE 8448 WEV

Whirlpool FFBBE 8448 WEVDe Whirlpool FFBBE 8448 WEV is een wasmachine met een trommelinhoud van 8 kg en is daardoor geschikt voor het wasgoed van 2 tot 3 personen. Deze machine heeft een energieklasse C en is hiermee relatief zuinig: het is mogelijk om gedurende de levensduur tientallen euro’s te besparen. Het toestel is voorzien van een beladingssensor, de 6th Sense: deze past het wasprogramma aan op de hoeveelheid en het soort wasgoed. Ook maak je gebruik van een stoomprogramma voor het opfrissen van je wasgoed.

In de doos

  • Whirlpool FFBBE 8448 WEV
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Whirlpool wasmachine

De wasmachine installeren kun je zelf doen: dit kan door de stappen te volgen die in de meegeleverde handleiding staan beschreven. Je kunt er ook voor kiezen om deze machine aan te schaffen bij een winkel die installatie-service biedt. Hiermee bespaar je veel tijd en moeite, maar er zijn vaak wel kosten aan verbonden.

Specificaties

  • Energieklasse: C
  • Vulgewicht: 8 kg
  • Geluidsniveau: 78 dB
  • Toerental: 1400 rpm
  • Aantal wasprogramma’s: 14

Bediening en onderhoud

Wil je wasmachines van Whirlpool in gebruik nemen? Na de installatie kun je meteen aan de slag met je nieuwe aanwinst. Met het bedieningspaneel aan de voorzijde selecteer je een programma. In het display kun je nog de temperatuur en het toerental wijzigen. Verder is het hier ook mogelijk om voor startuitstel te kiezen. De wasmachine begint op de door jouw gekozen tijd.

De Whirlpool FFBBE 8448 WEV heeft een basisklasse bouwkwaliteit. Dit betekent dat je wasmachine niet is gemaakt van de beste materialen en daarnaast ook niet van de belangrijkste specificaties is voorzien, zoals trommelreiniging en een zelfreinigende wasmiddellade. Dit betekent dat je zelf dit onderhoud op je moet nemen, zodat je jouw wasmachine in de beste conditie houdt. Hoe beter het onderhoud, hoe langer je profiteert van de machine.

Voor- en nadelen

De Whirlpool FFBBE 8448 WEV heeft een aantal voordelen waar je altijd gebruik van kunt maken. Zo is de 6th Sense beladingssensor ideaal voor het besparen op water en energie. Met het SteamRefresh programma fris je muf wasgoed op en verminder je nare geurtjes. Verder is de wasmachine goed betaalbaar en krijg je hier een degelijke machine voor terug.

Heeft deze wasmachine ook nadelen? Een minpunt is de basisklasse bouwkwaliteit, waardoor je zelf meer tijd kwijt bent aan onderhoud. Daarnaast heeft de wasmachine tijdens het centrifugeren een geluidsniveau van 78 dB, waardoor je veel last hebt van herrie.

Conclusie Whirlpool FFBBE 8448 WEV

Met de Whirlpool FFBBE 8448 WEV kies je voor een degelijke wasmachine die over de belangrijkste basisfuncties voorziet. De aantrekkelijke prijs is dan ook een goede reden voor huishoudens tot 3 personen om voor dit model te kiezen. Let ook op de nadelen en bepaal hoe zwaar dit weegt. Wanneer je zoekt naar een prima wasmachine is dit model zeker een goede keuze. Andere optie bekijken? Whirlpool FFS 7438 W EE.