Whirlpool FFBBE 8468 WBV F wasmachine

Een nieuwe wasmachine kopen is niet altijd een pretje: vooral wanneer je te maken hebt met een lager budget. Toch ben je dan nog steeds in staat een goede aankoop te doen. Een van de betaalbare wasmachines van dit moment is de Whirlpool FFBBE 8468 WBV F. Op deze pagina vind je de specificaties zoals energieklasse en geluidsniveau, maar ontdek je ook de voor- en nadelen van deze machine. Zo is het makkelijker om een vergelijking met andere modellen te maken en kies je gegarandeerd de juiste wasmachine, zonder dat je daar teveel voor betaalt!

Whirlpool FFBBE 8468 WBV F

Whirlpool FFBBE 8468 WBV FDe Whirlpool FFBBE 8468 WBV F is een wasmachine van het merk Whirlpool, dat bekend staat om de goede prijs-kwaliteitverhouding. Wanneer je zoekt naar een betaalbare wasmachine is het dan ook zeker aan te raden om te kijken in het aanbod van dit merk. Zoals vrijwel alle wasmachines van Whirlpool is ook dit model voorzien van de bekende 6th Sense technologie. Hiermee wordt het wasprogramma aangepast op de hoeveelheid en het soort wasgoed. Deze wasmachine is door het vulgewicht van 8kg geschikt voor de normale en grotere ladingen van 2 tot 3 personen.

In de doos

  • Whirlpool FFBBE 8468 WBV F
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Whirlpool wasmachine

De installatie van een wasmachine hoeft niet veel tijd te kosten: door rustig naar de handleiding te kijken en de stappen te volgen, kun je dit snel en goed uitvoeren. Je krijgt een aanvoer- en afvoerslang meegeleverd. Plaats de wasmachine op een vlakke ondergrond en nabij de watertoevoer. Ook moet er een geaard stopcontact in de buurt zitten.

Specificaties

  • Energieklasse: C
  • Vulgewicht: 8 kg
  • Geluidsniveau: 78 dB
  • Toerental: 1400 rpm
  • Aantal wasprogramma’s: 14

Bediening en onderhoud

Het is gemakkelijk om deze Whirlpool wasmachine in gebruik te nemen. Met het bedieningspaneel selecteer je een van de 15 programma’s. Zo is er onder andere een speciaal wasprogramma voor beddengoed en sportkleding. Daarna voeg je wasmiddel toe en druk je op start. De wasmachine is niet via een app te bedienen, maar via de app kun je wel handige informatie aflezen over je wasmachine, bijvoorbeeld hoe lang een programma nog duurt.

De Whirlpool FFBBE 8468 WBV F heeft een middenklasse bouwkwaliteit: hiermee kun je rekenen op een langere levensduur dan bij een basisklasse wasmachine. Het is wel belangrijk om genoeg onderhoud uit te voeren. Maak bijvoorbeeld het filter schoon: zo voorkom je de opstopping van vuil en kan water altijd goed weggepompt worden. Het toestel heeft wel een zelfreinigende wasmiddellade.

Voor- en nadelen

Welke voordelen heeft deze wasmachine? De aanwezigheid van de 6th Sense beladingssensor biedt extra gemak en zorgt ervoor dat je niet onnodig teveel water en energie verbruikt. Daarnaast kun je bij de Whirlpool FFBBE 8468 WBV F ook gebruik maken van FreshCare+: dit is een techniek waarmee je wasgoed tot 6 uur na afloop van een programma fris blijft met stoom en trommelbewegingen.

Er zitten ook nadelen aan deze wasmachine. Zo is het geluidsniveau met 78 dB aan de hoge kant: dit kan voor hinder zorgen tijdens het centrifugeren. Een ander mogelijk nadeel is dat de machine met energieklasse C niet tot de meest energiezuinige machines van dit moment behoort.

Conclusie Whirlpool FFBBE 8468 WBV F

Op zoek naar een redelijk goedkope wasmachine? Dan is de Whirlpool FFBBE 8468 WBV F zeker een aanrader. De wasmachine is een goede keuze voor huishoudens tot 3 personen en biedt verschillende gemakken. Wel zul je wat meer last hebben van hard geluid. Komt de wasmachine in een ruimte naast de slaapkamer of werkkamer? Dan heb je wellicht baat bij een stille wasmachine zoals de Whirlpool W6X W845WB EE.