Whirlpool FFS 7438 W EE wasmachine

Ben jij op zoek naar een voordelige wasmachine? Er zijn genoeg wasmachines die ideaal zijn wanneer je een lager budget tot je beschikking hebt. Een van je mogelijkheden in dit geval is de Whirlpool FFS 7438 W EE. Op deze pagina lees je de complete productbeschrijving met specificaties, maar ontdek je ook de voor- en nadelen in de review. Zo bepaal jij gemakkelijk of deze wasmachine voor jou een goede aankoop is. Ook kun je deze wasmachine vergelijken met andere modellen op deze website.

Whirlpool FFS 7438 W EE

Whirlpool FFS 7438 W EEDe Whirlpool FFS 7438 W EE is een wasmachine die geschikt is voor het wasgoed van één persoon. Deze wasmachine is uitgerust met 6th Sense technologie: deze beladingssensor past het wasprogramma aan op de hoeveelheid wasgoed. Op deze manier verbruik je nooit onnodig teveel water en energie. Het huishoudelijke apparaat is voorzien van meerdere programma’s, waardoor je heel gemakkelijk het gewenste programma kiest voor je wasgoed.

In de doos

  • Whirlpool FFS 7438 W EE
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Whirlpool wasmachine

Het installeren van een wasmachine doe je aan de hand van de geleverde producten. Je krijgt een aanvoer- en afvoerslang geleverd, evenals een handleiding. Hiermee kun je zelf de installatie van het toestel geheel eenvoudig uitvoeren. Online vind je ook instructievideo’s voor het installeren van een wasmachine, waardoor je verzekerd bent van nog meer duidelijkheid.

Specificaties

  • Energieklasse: D
  • Vulgewicht: 7 kg
  • Geluidsniveau: 81 dB
  • Toerental: 1400 rpm
  • Aantal wasprogramma’s: 14 

Bediening en onderhoud

Deze wasmachine van Whirlpool bedienen spreekt grotendeels voor zich. Zo kun je middels het bedieningspaneel een gewenst programma selecteren. Er zijn onder andere specifieke programma’s voor beddengoed en sportkleding. Daarna voeg je het wasmiddel en eventueel wasverzachter toe en druk je op start. Deze wasmachine is uitgerust met een startuitstel-functie, waardoor je zelf bepaalt wanneer een wasprogramma begint.

Het is belangrijk om een wasmachine goed te onderhouden en hierin vormt de Whirlpool FFS 7438 W EE ook geen uitzondering. Hoe beter het onderhoud, hoe langer de levensduur van je wasmachine. Zorg daarom voor regelmatige controle van het filter en de trommel: hiermee voorkom je verstoppingen en kan de wasmachine het water altijd goed wegpompen.

Voor- en nadelen

De Whirlpool FFS 7438 W EE heeft een aantal voordelen waar je optimaal van profiteert. De eerste is de 6th Sense technologie voor het aanpassen van het wasprogramma aan het wasgoed. Een ander voordeel is de FreshCare+ functie: deze houdt je wasgoed tot 6 uur fris in de trommel, bijvoorbeeld wanneer je niet thuis bent om de trommel meteen leeg te ruimen. Ook is deze wasmachine voorzien van een koolborstelloze motor, waarmee je verzekerd bent van een langere levensduur.

Een mogelijk nadeel van deze wasmachine zit hem in het geluidsniveau. Deze is met 81 dB aan de hoge kant: de wasmachine maakt dan ook veel geluid tijdens het centrifugeren. Dit is minder ideaal wanneer je de het toestel in een ruimte plaatst die in de buurt staat van een werk- of slaapkamer. Het is dan ook niet een van de beste stille wasmachines.

Conclusie Whirlpool FFS 7438 W EE

De Whirlpool FFS 7438 W EE is een goede keuze wanneer je op zoek bent naar een betaalbare wasmachine van degelijke kwaliteit. Je maakt gebruik van verschillende handige wasprogramma’s: je bent van alle gemakken voorzien en daarnaast zijn er meerdere extra’s die meer gebruiksgemak bieden. De Whirlpool FFS 7438 W EE is dan ook een perfect instapmodel. Een andere topper is de Whirlpool FFBBE 8468 WBV F.