Whirlpool FFS 7458 W EE wasmachine

Ben je op zoek naar een eenvoudige maar prettig te bedienen wasmachine? Onder andere het merk Whirlpool heeft verschillende modellen in het assortiment die aan deze eisen voldoen. Bijvoorbeeld de Whirlpool FFS 7458 W EE is een ideaal instapmodel voor een huishouden van één persoon. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over deze wasmachine. Met een complete productbeschrijving en review ontdek je of dit jouw volgende aankoop wordt.

Whirlpool FFS 7458 W EE

Whirlpool FFS 7458 W EEDe Whirlpool FFS 7458 W EE is een degelijke wasmachine met een trommelinhoud van 7 kg. Dit maakt hem geschikt voor het wasgoed van 1 persoon. Met energieklasse B kies je ook voor een relatief zuinig model waarmee je op jaarbasis tientallen euro’s bespaart. Zoals alle andere wasmachines van Whirlpool is ook dit model uitgerust met de 6th Sense technologie: deze beladingssensor past het wasprogramma aan op de hoeveelheid en soort wasgoed.

In de doos

  • Whirlpool FFS 7458 W EE
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Whirlpool wasmachine

De installatie van de wasmachine hoeft niet veel tijd te kosten. Je krijgt altijd een handleiding meegeleverd waarin staat beschreven welke stappen je moet ondernemen. Ook krijg je altijd een aanvoer- en afvoerslang geleverd die je nodig hebt voor de installatie. Je kunt ook online video’s bekijken over de installatie van een wasmachine: let er wel op dat je kiest voor een duidelijke video waarin stap voor stap staat uitgelegd wat je moet doen voor een goede installatie.

Specificaties

  • Energieklasse: B
  • Vulgewicht: 7 kg
  • Geluidsniveau: 78 dB
  • Toerental: 1400 rpm
  • Aantal wasprogramma’s: 14

Bediening en onderhoud

De bediening van de Whirlpool wasmachine spreekt voor zich: in de handleiding kun je daar ook meer over lezen. Je kunt een van de programma’s kiezen middels de draaiknop aan de voorzijde. Daarna voeg je wasmiddel toe en druk je op start. Wil je dat je wasmachine pas later start zodat deze klaar is als je thuiskomt? Het is mogelijk om startuitstel te kiezen: je bepaalt zelf wanneer het programma van start gaat.

Goed onderhoud is belangrijk bij iedere wasmachine. Vooral wanneer je kiest voor een wasmachine met basisklasse bouwkwaliteit, zoals dit model. Deze wasmachine heeft bijvoorbeeld geen zelfreinigende wasmiddellade, waardoor je hier zelf tijd aan kwijt bent. Ook is het slim om het filter en de trommel te controleren en reinigen indien nodig. Het is aan te raden om dit eens in de zoveel weken te doen.

Voor- en nadelen

Met het Refresh programma van deze wasmachine kun je wasgoed met stoom weer opfrissen. Ook het Snel 30’ programma is ideaal: je maakt was in 30 minuten weer schoon. De aanwezigheid van de FreshCare+ technologie is daarnaast ook een groot voordeel. Hiermee wordt je was tot 6 uur na het einde van een programma fris gehouden door stoom toe te voegen en de trommel zachtjes te laten ronddraaien.

Nadelen van dit apparaat? Deze wasmachine maakt tijdens het centrifugeren relatief veel lawaai door het hoge geluidsniveau van 78 dB. Ook ben je meer tijd kwijt aan onderhoud vanwege de niet-zelfreinigende wasmiddellade.

Conclusie Whirlpool FFS 7458 W EE

Een betaalbare wasmachine die van de belangrijkste basisfuncties is voorzien? Dit model is dan zeker een goede keuze. Dit instapmodel is betaalbaar, makkelijk in gebruik en biedt daarnaast genoeg handige extra’s. Houd wel rekening met wellicht een minder lange levensduur dan de gemiddelde wasmachine. Een ander goed model is de Whirlpool W6X W845WB.