Whirlpool W6X W845WB wasmachine

Natuurlijk wil je een wasmachine die alles heeft: een makkelijke bediening, handige functies, een laag geluidsniveau en een aantrekkelijke prijs. Toch is het niet altijd even makkelijk om een wasmachine te vinden die aan al deze wensen voldoet. De Whirlpool W6X W845WB komt echter zeker in de buurt. Ben je benieuwd naar deze wasmachine en of dit voor jou de juiste keuze is? Ontdek hier het overzicht van dit model, alle specificaties en de belangrijkste voor- en nadelen.

Whirlpool W6X W845WB

Whirlpool W6X W845WB EEDe Whirlpool W6X W845WB is een wasmachine die geschikt is voor normale en grotere ladingen wasgoed van 2 of 3 personen, dankzij de trommelinhoud van 8 kg. Dit model van Whirlpool heeft een aantrekkelijke prijs: wat krijg je hiervoor terug? De wasmachine is voorzien van de belangrijkste basisfuncties, biedt daarnaast extra’s zoals de 6th Sense technologie en het SteamRefresh programma. Deze wasmachine is ook voorzien van een snelprogramma waarmee je jouw was binnen 45 minuten reinigt.

In de doos

  • Whirlpool W6X W845WB
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Whirlpool wasmachine

Het is belangrijk om jouw nieuwe wasmachine op de juiste manier te installeren. Plaats het apparaat op een vlakke ondergrond en zorg dat deze in de buurt staat van een geaard stopcontact en de watertoevoer. Je krijgt de aan- en afvoerslang standaard meegeleverd, evenals een handleiding waarin staat uitgelegd welke stappen je moet ondernemen.

Specificaties

  • Energieklasse: B
  • Vulgewicht: 8 kg
  • Geluidsniveau: 65 dB
  • Toerental: 1400 rpm
  • Aantal wasprogramma’s: 15

Bediening en onderhoud

De bediening van deze Whirlpool wasmachine heb je snel onder de knie. Zo kun je met de draaiknop een programma selecteren en lees je op het display af op welke temperatuur er gewassen wordt en hoe lang een wasprogramma duurt. Je hebt onder andere de keuze uit speciale programma’s voor jeans, beddengoed, allergieën en babykleding. Het is goed mogelijk om de start van je programma uit te stellen met de startuitstel-functie.

Met de Whirlpool W6X W845WB kies je voor een wasmachine met een basisklasse bouwkwaliteit. Dit betekent dat je wat meer onderhoud zal moeten verrichten wanneer je graag lange tijd gebruik wilt maken van je wasmachine. De levensduur wordt negatief beïnvloed wanneer je niet af en toe het filter reinigt en de trommel controleert op vuil. Door onderhoud te verrichten blijft je wasmachine langer in topconditie en haal je hier nog meer uit.

Voor- en nadelen

Deze wasmachine heeft een aantal voordelen. Een groot voordeel is de aanwezigheid van de 6th Sense beladingssensor: hiermee wordt een programma aangepast op de hoeveelheid en het soort was. Zo verbruik je niet onnodig teveel water en energie. Met de SteamRefresh functie zorg je voor het snel opfrissen van muf wasgoed. Verder is het mogelijk om dankzij het Vol 45’ programma jouw wasgoed binnen 45 minuten te wassen. Het lage geluidsniveau van 65 dB is daarnaast ook een groot voordeel.

De Whirlpool W6X W845WB beschikt niet over een goede waterbeveiliging. Hierdoor sluit de watertoevoer niet automatisch af bij een defect of storing. Verder heeft de wasmachine niet de beste bouwkwaliteit en zul je zelf wat meer onderhoud moeten verrichten om alles uit de levensduur te halen.

Conclusie Whirlpool W6X W845WB

Behalve het feit dat de wasmachine een mindere bouwkwaliteit heeft, is dit model een prima aankoop. De voordelen zijn uitgebreider dan de nadelen en daarnaast kun je met onderhoud jouw wasmachine in goede staat houden. Het is dan ook zeker een aanrader om voor deze betaalbare wasmachine te kiezen of een andere zoals de Whirlpool FFBBE 8448 WEV.