Zanussi wasmachines – Degelijke modellen voor een lage prijs

Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare en betaalbare wasmachine is het zeker de moeite waard om eens te kijken in het assortiment van Zanussi. Dit Italiaanse merk werd in 1916 opgericht als fabrikant voor het produceren en verkopen van ovens en fornuizen. Na 1946 wordt het aanbod flink uitgebreid en worden er ook wasmachine toegevoegd aan het assortiment. Inmiddels is Zanussi overgenomen door het bedrijf Electrolux, dat ook de naam is achter het merk AEG. Je kunt bij Zanussi terecht voor goede en eenvoudig te bedienen wasmachines.

Zanussi wasmachines

Zanussi wasmachineVind je het belangrijk om een wasmachine van Zanussi te kopen die niet alleen betrouwbaar is, maar ook betaalbaar? Bij de fabrikant ben je van beide zaken verzekerd. Vooral wanneer je op zoek bent naar een degelijke wasmachine zonder al teveel poespas, is een machine van Zanussi aan te raden. Dit merk richt zich vooral op het produceren van gebruiksvriendelijke wasmachines waarvan je het gebruik snel onder de knie hebt en waarbij je snel verzekerd bent van schone was. Onder andere de Zanussi ZWFN743CW is een wasmachine van het merk waarbij je verzekerd bent van gemak, met name vanwege het EasyWash programma, waarmee je een halfvolle trommel in 60 minuten schoon wast.

De Zanussi ZWFN946CW is een van de wasmachines waarmee je de was kunt doen voor 5 personen of meer. Maar deze wasmachine is ook zeer geschikt voor kleine wasjes. Je kunt gebruik maken van de handige AutoAdjust sensoren, die de hoeveelheid water en energie aanpassen op de hoeveelheid wasgoed. Zo verbruik je nooit onnodig teveel. Dit is dan ook een wasmachine met energieklasse B.

Wat zijn de voordelen van Zanussi wasmachines?

Benieuwd naar de voordelen van Zanussi wasmachines? Er zijn verschillende pluspunten waar je gebruik van kunt maken. In de eerste plaats ben je met deze wasmachines verzekerd van goede kwaliteit en gebruiksgemak. Je kunt kiezen uit diverse handige functies, maar de belangrijkste basisfuncties zoals startuitstel en resttijdindicatie zijn ook allemaal aanwezig. Je bent hierdoor altijd verzekerd van optimaal gemak. Daarnaast krijg je bij het merk veel waar voor je geld: de prijzen liggen lager dan bij topmerken als Miele en Bosch, maar je hebt alsnog de keuze uit een ruim aanbod van wasprogramma’s en handige extra functies.

Hoe werkt een Zanussi wasmachine?

De Zanussi wasmachine is een gebruiksvriendelijk apparaat en dit betekent dat de werking ook zeer eenvoudig is. Het gebruik spreekt grotendeels voor zich: zodra je de was in de trommel hebt gedaan, kun je via het bedieningspaneel een programma kiezen en een extra functie selecteren. Nadat je wasmiddel en eventueel wasverzachter hebt toegevoegd, kun je op start drukken. Als het wasprogramma ten einde is gekomen, hoor je een geluidssignaal. Dankzij de resttijdindicatie kun je ook tijdens een wasprogramma zien hoe lang het nog duurt voordat deze klaar is.

Speciale functies van een Zanussi wasmachine

Er zijn diverse speciale functies waar je met een Zanussi wasmachine zoals de Zanussi ZWFN8660W of de Zanussi ZWFN763CW gebruik van kunt maken. Onder andere de aanwezigheid van het CleanBoost programma zorgt voor veel gemak: aan het einde van een wasprogramma wordt dan stoom toegevoegd, waardoor je kleding extra hygiënisch wordt gewassen. Verder kun je bij bepaalde modellen gebruik maken van de AutoClean filter, die de trommel automatisch schoon spoelt: je hebt hierdoor veel minder onderhoud. De FlexiTime functie kan ook uitkomst bieden: deze knop zorgt ervoor dat je jouw programma kunt inkorten en nog sneller verzekerd bent van een snelle was.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Voordat je een aankoop doet is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. In de eerste plaats zijn wasmachines van Zanussi niet het meest energiezuinig: dit betekent dat je per jaar minder kunt besparen dan met andere wasmachines. Daarnaast zijn de meeste Zanussi wasmachines voorzien van de belangrijkste basisfuncties en wat extra speciale functies. Het is slim om van tevoren te bepalen wat voor jou belangrijk is. Een Zanussi wasmachine heeft bijvoorbeeld geen beladingssensor of doseerfunctie. Bekijk de functies en ontdek wat voor jou onmisbaar is en waar je ook gemakkelijk zonder kunt: zo kies je altijd de beste wasmachine.

Houd ook rekening met zaken als het geluidsniveau. Het is goed om te weten dat Zanussi geen zeer stille wasmachines in het assortiment heeft: alleen normale of luide wasmachines. Bepaal voor jezelf hoe belangrijk je het vindt dat de wasmachine niet of nauwelijks geluid maakt tijdens het centrifugeren. Tot slot is het altijd belangrijk om je budget van te voren vast te stellen, zodat je hier niet overheen gaat.

De belangrijkste gegevens over de Zanussi wasmachine in één oogopslag:

  • Gebruiksvriendelijke wasmachines
  • Voorzien van de belangrijkste basisfuncties en extra’s
  • Geen energiezuinige wasmachines in het assortiment