Zanussi ZWFN743CW wasmachine

Ben je op zoek naar een van de beste wasmachines die ervoor zorgt dat je altijd schone was hebt en die jou van optimaal gemak voorziet? De meest moderne wasmachines zorgen voor gemak en luxe. Wil je een betaalbaar model dat genoeg gebruiksgemak en handige functies biedt? Hier lees je meer over de Zanussi ZWFN743CW, een betaalbare wasmachine van het merk Zanussi. Door deze productbeschrijving is het nog makkelijker om een keuze te maken.

Zanussi ZWFN743CW

Zanussi ZWFN743CWDe Zanussi ZWFN743CW is een wasmachine van het merk Zanussi. Dit merk staat bekend om de degelijke en betaalbare wasmachines die van de belangrijkste functies zijn voorzien. Deze wasmachine heeft een middenklasse bouwkwaliteit en is daarnaast voorzien van een goede waterbeveiliging. De Zanussi ZWFN743CW heeft energieklasse D en is daardoor niet het meest energiezuinige model dat vandaag de dag beschikbaar is.

In de doos

  • Zanussi ZWFN743CW
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Zanussi wasmachine

Het installeren van een wasmachine als de Zanussi ZWFN743CW hoeft niet veel tijd in beslag te nemen. Met behulp van de handleiding kun je heel gemakkelijk en snel zorgen dat de wasmachine in gebruik kan worden genomen. De aan- en afvoerslang worden ook meegeleverd waardoor je meteen aan de slag kunt met je installatie.

Specificaties

  • Energieklasse: D
  • Vulgewicht: 7 kg
  • Geluidsniveau: 78 dB
  • Toerental: 1400 rpm
  • Aantal wasprogramma’s: 15

Bediening en onderhoud

Het bedienen van deze Zanussi wasmachine heb je snel onder de knie. Aan de voorzijde zit een bedieningspaneel met draaiknop en een scherm: hiermee kies je het gewenste programma en druk je op start. De machine is voorzien van een startuitstel-functie waarmee je zelf bepaalt wanneer een programma van start gaat. Deze wasmachine heeft ook een stoomfunctie: kies dan voor het CleanBoost programma.

Een wasmachine moet goed onderhouden worden: zo verleng je de levensduur. Wat valt er onder het onderhoud van de Zanussi ZWFN743CW? Het is belangrijk om de trommel regelmatig te controleren, maar ook om het filter regelmatig goed schoon te maken. Hier kan vuil achterblijven waardoor water niet goed weggepompt kan worden. De wasmachine gaat hierdoor sneller defect.

Voor- en nadelen

De Zanussi ZWFN743CW heeft als belangrijkste voordeel dat de wasmachine zeer gemakkelijk en snel jouw was reinigt. Met het EasyWash programma kun je 5 kg wasgoed al binnen een uur wassen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om je was snel op te frissen in een 14-minuten durend programma. Ook het CleanBoost programma is zeer voordelig. Hiermee zorg je voor een extra hygienische wasbeurt: dit programma is vooral ideaal voor beddengoed.

Een nadeel van dit model is dat het geluidsniveau met 78 dB wat aan de hoge kant is tijdens het centrifugeren. Wanneer de wasmachine op een plek dichtbij de woon- of slaapkamer staat kan dit voor hinder zorgen. Een ander mogelijk nadeel is de lage energieklasse: hiermee ben je minder goed in staat om jaarlijks te besparen op je energierekening.

Conclusie Zanussi ZWFN743CW

Een wasmachine aanschaffen is een moeilijke taak: de meeste modellen lijken veel op elkaar. Met de Zanussi ZWFN743CW kies je voor een degelijke wasmachine die niet heel energiezuinig is, maar die jou wel tal van handige opties biedt om je was snel te reinigen. Deze wasmachine biedt tal van aantrekkelijke programma’s en is daarnaast ook voorzien van een AutoClean filter zodat je zelf veel minder tijd kwijt bent aan onderhoud. Zoek je een product van een andere fabrikant, kijk dan eens bij de Electrolux EW6T3263EB.