Zanussi ZWFN843TW wasmachine

De beste of best verkochte wasmachine aanschaffen lijkt zo gedaan, maar door de vele opties kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Op deze website vind je dan ook de beschrijvingen van heel veel wasmachines van diverse merken. Zo wordt het makkelijker om een goede vergelijking te maken. Op deze pagina lees je meer over de Zanussi ZWFN843TW. Ontdek de specificaties, de voor- en de nadelen. Je bent op deze manier beter in staat een goede keuze te maken.

Zanussi ZWFN843TW

Zanussi ZWFN843TW wasmachineDe Zanussi ZWFN843TW is een wasmachine van het bekende wasmachine merk Zanussi. Dit merk heeft zich ontwikkeld tot een betrouwbaar merk dat wasmachines maakt voor dagelijks gebruik. Je kunt dan ook rekenen op goede kwaliteit. Het model beschikt over een vulcapaciteit van 8 kg en is daarmee geschikt voor een huishouden tot 3 personen. De inverter-motor maakt het mogelijk om zeer stil te wassen, waardoor je de wasmachine ook ‘s avonds gemakkelijk nog even aanzet.

In de doos

  • Zanussi ZWFN843TW
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Zanussi wasmachine

Voordat je de Zanussi ZWFN843TW in gebruik kunt nemen, moet je het apparaat eerst installeren. Plaats de wasmachine op een ruimte met een stevige ondergrond. Zorg er daarna voor dat er een watertoevoer en geaard stopcontact in de buurt zit. Zo kun je de slangen aansluiten en de wasmachine voorzien van stroom. In de meegeleverde handleiding staat aangegeven hoe je dit moet doen. Ook online staan duidelijk video’s met uitleg over de installatie van je nieuwe wasmachine.

Specificaties

  • Energieklasse: D
  • Vulgewicht: 8 kg
  • Geluidsniveau: 78 dB
  • Toerental: 1400 rpm 

Bediening en onderhoud

Het bedienen van de Zanussi wasmachine is gemakkelijk. Door de draaiknop en het scherm aan de voorzijde van de wasmachine kun je snel een programma kiezen en maak je ook handig gebruik van extra functies, zoals de startuitstel-functie. Hiermee bepaal je zelf wanneer de wasmachine van start gaat met het programma. Voeg het wasmiddel toe en druk op start. Zodra het programma klaar is kun je de was meteen in de droger doen of deze ophangen om te drogen.

Net als alle andere wasmachines is het ook bij dit model belangrijk om goed onderhoud te verrichten. Hoe beter het onderhoud, hoe langer de levensduur van de wasmachine. Het is dan ook zeker aan te raden om de trommel regelmatig te inspecteren en het rubber te reinigen. De Zanussi ZWFN843TW is voorzien van een AutoClean filter waardoor je hier in ieder geval geen omkijken naar hebt.

Voor- en nadelen

Een groot voordeel van de Zanussi ZWFN843TW is dat deze wasmachine is voorzien van verschillende korte programma’s waarmee je jouw was snel schoon krijgt. Zo kies je gemakkelijk en snel voor een programma van 60 minuten, maar is er ook een opfrisprogramma van 14 minuten om je was even snel op te frissen. De wasmachine heeft ook een CleanBoost programma waarmee je stoom toevoegt aan het einde van een programma om zo je kleren extra diep te reinigen.

Een nadeel van het huishoudelijke apparaat is dat de energieklasse wat aan de lage kant is, waardoor je niet optimaal kunt besparen op energieverbruik. Een andere mogelijk nadeel is dat het geluidsniveau tijdens centrifugeren met 78 dB wat aan de hoge kant is. Dit kan voor hinder zorgen.

Conclusie Zanussi ZWFN843TW

De Zanussi ZWFN843TW is een prima keuze wanneer je op zoek bent naar een goede en voordelige wasmachine. De korte programma’s kosten wat meer energie, maar zorgen er wel voor dat jouw was lekker snel schoon is. Daarnaast is ook het lage onderhoud een reden om voor dit model of de Zanussi ZWFN763CW te kiezen.